Регистрация

Пилаф с нахут и агнешко

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
02 Jul
|
Видяна:
774
Оцени рецептата

450 г нахут

5 ч ориз

3/4 ч зехтин

340 г агнешко месо, от бутче, нарязано на кубчета

2 големи глави лук, нарязан на филийки

2 1/4 ч моркови, обелени и нарязани на кубчета

Сол и пипер 1 ч.л. кимион, смлян

1 ч берберис или касис

 

Накиснете нахута във вода за една нощ, след това отцедете. Накиснете ориза в топла подсолена вода в продължение на 2 часа. Загрейте олиото в голям тиган и запържете месото. Натрошете филийките лук на кръгчета, добавете ги в тигана и гответе на слаб огън, докато лукът покафенее около 30 минути. Добавете морковите и нахута. Покрийте леко с вода и оставете да къкри 1 час или докато нахутът омекне. Поръсете със сол и пипер на вкус, както и с кимиона. Добавете бербериса или касиса. Отцедете водата от ориза. Поръсете ориза върху месото и добавете 1 л вода. Оставете да заври непокрито. Когато водата изври , сложете на купчинка ориза и месото в тенджера и направете дупки до дъното с дръжката на дървена лъжица. Варете, покрито, на слаб огън за 20 - 25 минути. Поднесете.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта