Пилаф с нахут и агнешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г нахут
5 ч ориз
3/4 ч зехтин
340 г агнешко месо, от бутче, нарязано на кубчета
2 големи глави лук, нарязан на филийки
2 1/4 ч моркови, обелени и нарязани на кубчета
Сол и пипер 1 ч.л. кимион, смлян
1 ч берберис или касис
Накиснете нахута във вода за една нощ, след това отцедете. Накиснете ориза в топла подсолена вода в продължение на 2 часа. Загрейте олиото в голям тиган и запържете месото. Натрошете филийките лук на кръгчета, добавете ги в тигана и гответе на слаб огън, докато лукът покафенее около 30 минути. Добавете морковите и нахута. Покрийте леко с вода и оставете да къкри 1 час или докато нахутът омекне. Поръсете със сол и пипер на вкус, както и с кимиона. Добавете бербериса или касиса. Отцедете водата от ориза. Поръсете ориза върху месото и добавете 1 л вода. Оставете да заври непокрито. Когато водата изври , сложете на купчинка ориза и месото в тенджера и направете дупки до дъното с дръжката на дървена лъжица. Варете, покрито, на слаб огън за 20 - 25 минути. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ