Регистрация

Печено агнешко с лимон

Автор:
трайкова
|
Дата:
01 Oct
|
Видяна:
958
Оцени рецептата

1 агнешко бутче, около 2 кг

3 скилидки чесън

Сокът на 2 лимона

Сол

Прясно смлян черен пипер

1 ч.л. сушен риган

2 с.л. масло или маргарин

 ч гореща вода

 

Загрейте фурната до 180 C. Избършете бутчето с влажна кърпа. Направете малки прорези с нож по цялата повърхност. Нарежете скилидките чесън на тънки филийки и ги поставете в прорезите. Разтрийте цялата повърхност с лимонов сок и подправете със сол и черен пипер. Поръсете с билките и се поставя в тава. Оставете във фурната за 1 час. Отстранете мазнините и добавете гореща вода в тавата. Намажете агнешкото с масло и върнете във фурната. Печете още 1 1/2 часа или до желаната готовност. Обръщайте месото по време на печене, за да се зачерви равномерно от всички страни. Оставете на топло място в продължение на 15 до 20 минути преди да нарежете местото. Отстранете излишната мазнина от соковете в съда, редуцирайте, ако е необходимо и поднесете с агнешкото.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта