Регистрация

Печено агнешко бутче с лимон и розмарин

Автор:
violeta
|
Дата:
02 Jul
|
Видяна:
932
Оцени рецептата

4 кг агнешко бутче

2 скилидки чесън, нарязан на филийки

3 с.л. лимонов сок

1 ч.л. розмарин, натрошен

1 1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч масло или маргарин

 

Извадете агнешкото от хладилника поне 1 часа преди печене. Загрейте фурната до 180С. Направете малки прорези по цялата повърхност на месото. Пъхнете филийки чесън в тях. Намажете агнешкото с лимонов сок и втрийте с розмарин, сол и пипер. Поставете месото с мазнината нагоре в плитка тавичка. Печете на 180 градуса за 1 1/2 часа или до желаната готовност. Нарежете и поднесете.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта