Регистрация

Печена агнешка глава

Автор:
ivanova
|
Дата:
01 May
|
Видяна:
2300
Оцени рецептата

1 агнешка глава

1/3 ч зехтин

1/4 ч червено вино

1 1/2 ч.л. натрошен риган

2 скилидки чесън, ситно нарязан

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

Махнете очите и езика от главата на агнето. След това бланширайте главата във вода за 10 минути. Сварете езика за 30 минути в подсолена вода; обелете. Върнете го в устата на агнето. Направете марината, като комбинирате останалите съставки и изсипете върху главата, докато е гореща и мариновайте за 1 час, като се обръща от време на време. Пече се на 160С във фурната за 1 1/2 часа, като се маже с маринатата от време на време. Сложете върху канапе от магданоз, заобиколена от чери домати.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта