Овчарски пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 с.л. зеленчуково олио
1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки
3 средно големи домата, обелени и тънко нарязани
3 с.л. масло или маргарин
2 ч.л. брашно
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1 ч пилешки бульон
900 г агнешко, сготвено, нарязано на кубчета от по 2-3 см
3 ч картофено пюре
Начин на приготвяне:
В дълбок, топлоустойчив, неметален съд за готвене, сложете олиото, лука и доматите и сгорещете непокрити, в микровълновата печка за 4 минути или докато омекнат. Заделете. В малка, топлоустойчива, неметална купа, разтопете маслото в микровълновата фурна за 30 секунди. Добавете брашното, солта, пипера и пилешкия бульон. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 3 минути или до сгъстяване и гладкост. Разбърквайте от време на време. Добавете соса и агнешкото при сместа с лук и домати. Разбърква се добре. Сложете, покрито, в микровълновата фурна за 5 - 7 минути или докато почти се сгорещи (времето зависи от температурата на сготвеното агнешко). Покрийте с картофено пюре и сгорещете, непокрито, още 3 до 5 минути или докато се достигне температура на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ