Регистрация

Овчарски пай

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
02 Oct
|
Видяна:
1067
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 с.л. зеленчуково олио

1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

3 средно големи домата, обелени и тънко нарязани

3 с.л. масло или маргарин

2 ч.л. брашно

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 ч пилешки бульон

900 г агнешко, сготвено, нарязано на кубчета от по 2-3 см

3 ч картофено пюре

 

Начин на приготвяне:

В дълбок, топлоустойчив, неметален съд за готвене, сложете олиото, лука и доматите и сгорещете непокрити, в микровълновата печка за 4 минути или докато омекнат. Заделете. В малка, топлоустойчива, неметална купа, разтопете маслото в микровълновата фурна за 30 секунди. Добавете брашното, солта, пипера и пилешкия бульон. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 3 минути или до сгъстяване и гладкост. Разбърквайте от време на време. Добавете соса и агнешкото при сместа с лук и домати. Разбърква се добре. Сложете, покрито, в микровълновата фурна за 5 - 7 минути или докато почти се сгорещи (времето зависи от температурата на сготвеното агнешко). Покрийте с картофено пюре и сгорещете, непокрито, още 3 до 5 минути или докато се достигне температура на сервиране.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта