Регистрация

Мусака с агнешка кайма

Автор:
jordana
|
Дата:
02 Oct
|
Видяна:
1185
Оцени рецептата

1 с.л. масло

1 ч фино нарязан лук

900 г нетлъста агнешка или говежда кайма

680 г домати, обелени и нарязани на филийки

1/4 ч нарязан магданоз

170 г доматено пюре

Сол и пипер

Растително масло

Брашно

2 големи патладжана, обелени и нарязани на филийки

2 картофа, обелени и нарязани на филийки

1 ч масло

1 ч брашно

4 ч мляко (горещо)

4 яйца, леко разбити

1 ч настърган пармезан

Щипка индийско орехче

Сол и пипер

 

Разтопете 1 супена лъжици масло в голям тиган. Запържете лука до омекване. Добавете каймата и запържете до зачервяване. Добавете доматите, магданоза и доматеното пюре. Гответе в продължение на 10 - 15 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус. Заделете. Сгорещете олиото в дълбок съд. Набрашнете леко патладжаните. Запържете ги от двете страни до златисто. Изпържете картофите в същия тиган, като добавите още олио, ако е необходимо. Заделете. Разтопете 1 чаша масло в тенджера. Добавя се 1 чаша брашно бавно, като се разбърква, за да се образува гладка паста. Постепенно добавете горещо мляко, като разбърквате на слаб огън, докато сместа се сгъсти и стане гладка. Добавете яйцата и сиренето и гответе 1 минута. Подправете с индийско орехче, сол и черен пипер на вкус. Загрейте фурната до 180 градуса. В тавичка, нареждаме в редуващи се слоеве: картофи, 1/2 от сместа с месо, 1/2 от патладжаните, останалата смес с месо и останалите патладжани. Изсипете соса със сирене отгоре. Пече се до златисто кафяво, 50 - 60 минути.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта