Регистрация

Мариновано агнешко

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
30 Jan
|
Видяна:
1110
Оцени рецептата

1/4 ч червено вино

1/2 ч соев сос

1 с.л. розмарин, натрошен

1 с.л. смлян черен пипер

4 скилидки чесън, счукан

1 агнешко бутче, срязано наполовина по дължина, но не напълно

 

Смесете всички съставки с изключение на агнешкото. Поставете агнешкото в купа или тава. Изсипете повечето от маринатата върху агнешкото. Разбъркайте хубаво, така че да се накисне от двете страни. Покрийте и мариновайте в хладилника за поне няколко часа, като обръщате от време на време. Запалете барбекюто и изчакайте въглищата да се сгорещят, но без да горят. Сложете месото на около 10 см от въглищата. Печете от тази страна за 20 минути, като мажете с допълнително с марината от време на време. Обърнете и гответе още 20 мин. След 10 минути обърнете. Изпечете до желаната готовност, нарежете и поднесете.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта