Регистрация

Къри агнешки пържоли

Автор:
Наталия
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
977
Оцени рецептата

8 агнешки стека, около 900 г

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

1 с.л. къри на прах

1 с.л. фъстъчено олио

1 с.л. масло

2 с.л. фино нарязан лук шалот

1/3 ч сухо бяло вино

1/2 ч пилешки бульон

1 ч.л. доматено пюре

1 с.л. фино нарязан магданоз

 

Поръсете пържолите със сол и пипер от всички страни. Разтрийте ги от двете страни с къри на прах, така че да се покрият равномерно. Загрейте олиото в тиган, достатъчно голям, че да побере пържолите на един слой. Добавете пържолите и запържете до златисто кафяво от едната страна, за около 2 минути. Обърнете и пържете от другата страна за около 2 минути. Обърнете откъм страната с мазнината и продължете готвенето около 2 минути. Обърнете отново от едната страна и пържете, като ги обръщате от време на време. Общото време за готвене е около 15 мин. Прехвърлете в чиния и излейте цялото количество мазнина от тигана. Добавете 1 супена лъжица от маслото в тигана и се загрява. Добавете лука и запържете, като разбърквате, за около 15 секунди. Добавете виното и оставете да заври. Гответе в продължение на около 1 минута и след това добавете пилешкия бульон и доматеното пюре. Гответе на умерено силен огън, докато се редуцира до около 1/3 чаша. Разбъркайте с останалото масло и излейте соса върху котлетите. Поръсете с магданоз.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта