Къри агнешки пържоли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 агнешки стека, около 900 г
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1 с.л. къри на прах
1 с.л. фъстъчено олио
1 с.л. масло
2 с.л. фино нарязан лук шалот
1/3 ч сухо бяло вино
1/2 ч пилешки бульон
1 ч.л. доматено пюре
1 с.л. фино нарязан магданоз
Поръсете пържолите със сол и пипер от всички страни. Разтрийте ги от двете страни с къри на прах, така че да се покрият равномерно. Загрейте олиото в тиган, достатъчно голям, че да побере пържолите на един слой. Добавете пържолите и запържете до златисто кафяво от едната страна, за около 2 минути. Обърнете и пържете от другата страна за около 2 минути. Обърнете откъм страната с мазнината и продължете готвенето около 2 минути. Обърнете отново от едната страна и пържете, като ги обръщате от време на време. Общото време за готвене е около 15 мин. Прехвърлете в чиния и излейте цялото количество мазнина от тигана. Добавете 1 супена лъжица от маслото в тигана и се загрява. Добавете лука и запържете, като разбърквате, за около 15 секунди. Добавете виното и оставете да заври. Гответе в продължение на около 1 минута и след това добавете пилешкия бульон и доматеното пюре. Гответе на умерено силен огън, докато се редуцира до около 1/3 чаша. Разбъркайте с останалото масло и излейте соса върху котлетите. Поръсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ