Кус кус с агнешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За агнешкото:
680 г агнешко, нарязано на малки кубчета
5 скилидки чесън, нарязани фино
1 парче пресен джинджифил, нарязан фино
2 ч.л. кимион
2 ч.л. сол
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. соев сос
1 голяма глава лук, нарязан на филийки
680 г бяла ряпа, обелена и нарязана на кубчета от по 2-3 см
1 малка тиква, обелена, без семената, нарязана на кубчета от по 2-3 см
1 малък патладжан, нарязан на кубчета от по 2-3 см
2 моркова, обелени, нарязани на кубчета от по 2-3 см
1 зрял домат, срязан наполовина, без семената, нарязан на филийки
1 тиквичка, обелена, нарязана на кубчета от по 2-3 см
1 консерва нахут, отцеден
За кус куса:
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч.л. сол
1/3 бучка неосолено масло
2 ч кус кус
115 г сушени смокини, нарязани на кубчета от по 2-3 см
Покрийте агнешкото със студена вода и оставете да заври; отцедете в гевгир и изплакнете със студена вода. Сложете месото голяма тенджера и добавете 3 чаши вода. Пюрирайте чесъна и джинджифила в блендер, за да направите паста. Добавете пастата при агнешкото, заедно с кимиона, солта и доматеното пюре. Оставете да заври и оставете да къкри покрито 45 минути. Добавете всички зеленчуци с изключение на последните три съставки. Оставете да заври и оставете да къкри за 15 минути. Добавете последните три съставки и течността. Оставете да заври и гответе още 15 минути. Заделете. Сложете 1-3/4 чаши вода в голяма тенджера и оставете да заври. Добавете черен пипер и сол, разтопеното масло и кус куса. Разбърква се добре. Прибавете смокините и овкусената вода, разбъркайте добре. Покрийте и оставете да престои за около 10 мин. Сложете в четири отделни чинии. Направете кладенче в центъра на кус куса и напълнете с месо и зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ