Регистрация

Кус кус с агнешко

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
09 Jun
|
Видяна:
853
Оцени рецептата

За агнешкото:

680 г агнешко, нарязано на малки кубчета

5 скилидки чесън, нарязани фино

1 парче пресен джинджифил, нарязан фино

2 ч.л. кимион

2 ч.л. сол

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. соев сос

1 голяма глава лук, нарязан на филийки

680 г бяла ряпа, обелена и нарязана на кубчета от по 2-3 см 

1 малка тиква, обелена, без семената, нарязана на кубчета от по 2-3 см

1 малък патладжан, нарязан на кубчета от по 2-3 см 

2 моркова, обелени, нарязани на кубчета от по 2-3 см

1 зрял домат, срязан наполовина, без семената, нарязан на филийки

1 тиквичка, обелена, нарязана на кубчета от по 2-3 см

1 консерва нахут, отцеден

За кус куса:

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. сол

1/3 бучка неосолено масло

2 ч кус кус

115 г сушени смокини, нарязани на кубчета от по 2-3 см 

 

Покрийте агнешкото със студена вода и оставете да заври; отцедете в гевгир и изплакнете със студена вода. Сложете месото голяма тенджера и добавете 3 чаши вода. Пюрирайте чесъна и джинджифила в блендер, за да направите паста. Добавете пастата при агнешкото, заедно с кимиона, солта и доматеното пюре. Оставете да заври и оставете да къкри покрито 45 минути. Добавете всички зеленчуци с изключение на последните три съставки. Оставете да заври и оставете да къкри за 15 минути. Добавете последните три съставки и течността. Оставете да заври и гответе още 15 минути. Заделете. Сложете 1-3/4 чаши вода в голяма тенджера и оставете да заври. Добавете черен пипер и сол, разтопеното масло и кус куса. Разбърква се добре. Прибавете смокините и овкусената вода, разбъркайте добре. Покрийте и оставете да престои за около 10 мин. Сложете в четири отделни чинии. Направете кладенче в центъра на кус куса и напълнете с месо и зеленчуци.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта