Регистрация

Касерола с агнешко и ябълки

Автор:
marcheva
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
746
Оцени рецептата

900 г агнешки врат

225 г белен лук

1 голяма ябълка

900 г картофи, белени

30 г стафиди без семена

1/2 ч.л. смесени билки

Сол и черен пипер на вкус

2 ч.л. паста мармит

1 ч гореща вода

15 г масло или маргарин

 

Отрежете излишната мазнина от агнешкото и се нарязва на порции. Нарежете лука на тънки филийки. Обелете ябълката и нарежете на филийки. Обелете картофите и изплакнете със студена вода. Нарежете на тънки филийки. Покрийте основа на голяма касерола със слой от картофи, последван от лук и ябълка. Добавете стафидите и месото, след това поръсете с подправките и поръсете със сол и черен пипер. Покрийте с останалите ябълки и лук и след това накрая с останалите картофени филийки. Разтворете мармита в гореща вода и се изсипва върху зеленчуците и месото. Покрийте отгоре с малки парченца масло или маргарин след това се покрива с капак или алуминиево фолио. Пече се в центъра на умерена фурна (180С) за 1-1/2 часа. Свалете капака и продължете да готвите още половин час или докато картофите станат златисти.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта