Касерола с агнешко и ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г агнешки врат
225 г белен лук
1 голяма ябълка
900 г картофи, белени
30 г стафиди без семена
1/2 ч.л. смесени билки
Сол и черен пипер на вкус
2 ч.л. паста мармит
1 ч гореща вода
15 г масло или маргарин
Отрежете излишната мазнина от агнешкото и се нарязва на порции. Нарежете лука на тънки филийки. Обелете ябълката и нарежете на филийки. Обелете картофите и изплакнете със студена вода. Нарежете на тънки филийки. Покрийте основа на голяма касерола със слой от картофи, последван от лук и ябълка. Добавете стафидите и месото, след това поръсете с подправките и поръсете със сол и черен пипер. Покрийте с останалите ябълки и лук и след това накрая с останалите картофени филийки. Разтворете мармита в гореща вода и се изсипва върху зеленчуците и месото. Покрийте отгоре с малки парченца масло или маргарин след това се покрива с капак или алуминиево фолио. Пече се в центъра на умерена фурна (180С) за 1-1/2 часа. Свалете капака и продължете да готвите още половин час или докато картофите станат златисти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ