Регистрация

Ирландска яхния с агнешко

Автор:
марина цекова
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
865
Оцени рецептата

8 малки агнешки пържоли, размразени

сол и черен пипер

1 с.л. растително масло

магданоз, дафинов лист, пипер, мащерка, розмарин

450 г картофи, от 3 до 4 средни картофа

2 ч ситно накъсано зеле

1 средно голяма глава лук, нарязан ситно

1 голям стрък праз, бялата част тънко нарязана

12 малки глави бял лук

1 1/2 ч стъбла целина, нарязани на кубчета

1 1/2 ч грах

нарязан магданоз

 

Овкусете пържолите със сол и черен пипер. Загрейте олиото в тенджера, която е достатъчно широка, за да побере всички пържоли на един слой. Запържете до кафяво от двете страни. Отстранете с лъжица отделената мазнина и добавете достатъчно вода, за да покрие пържолите. Оставете да заври и добавете магданоза, дафиновия лист, пипера, мащерката и розмарина, завързани в тензух. Намалете котлона и оставете да къкри. Междувременно обелете картофите и изрежете кръгове с големината на хапки. Нарежете каквото остане от картофите на малки парченца. Добавете картофите, зелето, лука, добре измития праз, белия лук и целината при пържолите и бульона. Оставете да къкри 20 минути, след това добавете граха. Добавете още малко вода, ако е необходимо, по време на готвене. Оставете да къкри още 10 минути или докато картофите омекнат. Доовкусете, ако се налага и поднесете с магданоз.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта