Регистрация

Задушено по ирландски

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
09 Jun
|
Видяна:
830
Оцени рецептата

1,3 кг агнешки котлети

6 средно големи картофа - обелени и нарязани на филийки

3 ч.л. магданоз, нарязан и смесен с

1 1/2 ч.л. мащерка

3 големи глави лук, нарязани на тънки филийки

2 ч вода

2 с.л. магданоз, нарязан фино

Масло - за намазване на касеролата

Сол на вкус

Пипер, прясно смлян

 

Намажете с масло 2-литрова касерола.

Загрейте фурната до 150ºС.

В дъното на касеролата подредете слой от една-трета от картофите и се покрива със слой агнешко, покрито с една трета от сместа с магданоз и мащерка. Добавете слой от половината от лука, след това още една трета картофи, останалите пържоли, билките, останалия лук и накрая, останалите картофи и билки. Подправете със сол и пипер и добавете водата. Покрийте и гответе яхнията в предварително загрята фурна за 2 до 2-1/2 часа или докато картофите и лукът омекнат. Сервирайте в купички за супа, поръсено с магданоз отгоре.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта