Задушено по ирландски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг агнешки котлети
6 средно големи картофа - обелени и нарязани на филийки
3 ч.л. магданоз, нарязан и смесен с
1 1/2 ч.л. мащерка
3 големи глави лук, нарязани на тънки филийки
2 ч вода
2 с.л. магданоз, нарязан фино
Масло - за намазване на касеролата
Сол на вкус
Пипер, прясно смлян
Намажете с масло 2-литрова касерола.
Загрейте фурната до 150ºС.
В дъното на касеролата подредете слой от една-трета от картофите и се покрива със слой агнешко, покрито с една трета от сместа с магданоз и мащерка. Добавете слой от половината от лука, след това още една трета картофи, останалите пържоли, билките, останалия лук и накрая, останалите картофи и билки. Подправете със сол и пипер и добавете водата. Покрийте и гответе яхнията в предварително загрята фурна за 2 до 2-1/2 часа или докато картофите и лукът омекнат. Сервирайте в купички за супа, поръсено с магданоз отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ