Регистрация

Задушено агнешко със зелено чили

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
02 Oct
|
Видяна:
783
Оцени рецептата

1,3 кг агнешка плешка

1 ч лук, нарязан

3 скилидки чесън, ситно нарязан

1/4 ч зехтин

2 ч пилешки бульон

1 ч.л. сол

1 ч.л. плодове от хвойна; натрошени

3/4 ч.л. пипер

1 с.л. брашно

1/4 ч вода

4 люти чушлета, средно големи, печени и обелени

2 с.л. лимонова кора; ситно настъргана

 

Отстранете излишната мазнина от агнешката плешка и нарежете на кубчета от по 2,5 см. Запържете месото, като се разбърква, с лука и чесъна в олиото, докато агнешкото вече не е розово; отцедете. Добавете бульона, солта, плодовете от хвойна и черен пипер. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, докато агнешкото омекне, около 1 час. Разклатете брашното и водата в плътно покрит контейнер; добавете към агнешката смес. Варете и бъркайте 1 минута. Добавете чилитата. Поръсете всяка порция с лимонова кора.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта