Регистрация

Бульон по селски

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
02 Jul
|
Видяна:
747
Оцени рецептата

За бульона:

2 агнешки джолана

7 ч вода

1 глава лук, набоден с 4 зърна карамфил

2 дафинови листа

2 ч.л. сол

4 цели зърна черен пипер

2 моркова, обелени и нарязани

1 стрък целина, нарязана на кубчета

За супата:

3 с.л. масло или маргарин

2 стръка праз, нарязан на филийки

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 репи, обелен и нарязани на кубчета

3 средно големи моркова, обелени и тънко нарязани

2 стръка целина, нарязана на кубчета

1/4 ч магданоз, нарязан

1 ч.л. сушена мащерка, натрошена

1/4 ч ечемик; накиснат за една нощ във вода, колкото да го покрие, отцеден

 

В деня преди сервиране, поставете агнешкото в плитка тава; печете на 200 градуса докато покафенее хубаво (20 до 30 минути). Поставете агнешкото и останалите съставки за бульона в тенджера и оставете да заври. Покрийте съда и намалете огъня до слаб. Варете 2-1/2 до 3 часа, докато месото е много крехко; отстранете месото от бульона. Прецедете бульона; изхвърлете зеленчуците. Оставете в хладилника за през нощта. Обезкостете месото и го нарежете на кубчета. Заделете за супа. На следващия ден, разтопете масло или маргарин в голям тиган. Добавете зеленчуците, с изключение на магданоза; варете на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато омекнат. Отстранете мазнините от бульона и го добавете при зеленчуците. Добавете магданоза, мащерката, ечемика и запазеното агнешко месо; разбъркайте добре. Оставете да заври и сложете капак. Намалете огъня до слаб и гответе 1 до 1-1/4 часа, до омекване.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта