Бульон по селски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За бульона:
2 агнешки джолана
7 ч вода
1 глава лук, набоден с 4 зърна карамфил
2 дафинови листа
2 ч.л. сол
4 цели зърна черен пипер
2 моркова, обелени и нарязани
1 стрък целина, нарязана на кубчета
За супата:
3 с.л. масло или маргарин
2 стръка праз, нарязан на филийки
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 репи, обелен и нарязани на кубчета
3 средно големи моркова, обелени и тънко нарязани
2 стръка целина, нарязана на кубчета
1/4 ч магданоз, нарязан
1 ч.л. сушена мащерка, натрошена
1/4 ч ечемик; накиснат за една нощ във вода, колкото да го покрие, отцеден
В деня преди сервиране, поставете агнешкото в плитка тава; печете на 200 градуса докато покафенее хубаво (20 до 30 минути). Поставете агнешкото и останалите съставки за бульона в тенджера и оставете да заври. Покрийте съда и намалете огъня до слаб. Варете 2-1/2 до 3 часа, докато месото е много крехко; отстранете месото от бульона. Прецедете бульона; изхвърлете зеленчуците. Оставете в хладилника за през нощта. Обезкостете месото и го нарежете на кубчета. Заделете за супа. На следващия ден, разтопете масло или маргарин в голям тиган. Добавете зеленчуците, с изключение на магданоза; варете на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато омекнат. Отстранете мазнините от бульона и го добавете при зеленчуците. Добавете магданоза, мащерката, ечемика и запазеното агнешко месо; разбъркайте добре. Оставете да заври и сложете капак. Намалете огъня до слаб и гответе 1 до 1-1/4 часа, до омекване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ