Регистрация

Банички с агнешка кайма

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
928
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

450 г агнешка кайма 

5 зелени чили чушки, нарязани на кубчета 

3 глави лук, ситно нарязан 

1 с.л. соев сос 

1 с.л. сос Уорчестър 

2 с.л. паста от джинджифил 

2 с.л. счукан чесън 

1/2 ч.л. смлян бял пипер 

1/2 ч.л. смляна канела 

1/2 ч.л. смлян кардамон 

1/2 ч.л. смлян карамфил 

2 с.л. магданоз, пресен, нарязан 

17 готови кори бутер тесто 

1 яйце, разбито 

 

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера, смесете агнешката кайма, лука, лютите чушки, соевия сос и соса Уорчестър. Овкусете с джинджифила и чесъна, бял пипер, канела, кардамон и карамфил. Гответе, като се разбърква от време на време, на умерен огън, докато месото се зачерви равномерно и лукът омекне, около 15 минути. Прибавете кориандъра, покрийте и оставете настрана. Загрейте фурната до 190 градуса. Поставете листата бутер тесто върху леко набрашнена повърхност. Нарежете всеки на 9 квадрата и разточете до 0,5 см дебелина. Изсипете около 1 1/2 супени лъжици от сместа с месо в центъра на всеки квадрат. Намажете ръба с вода, прегънете ъгъла, така че да се образува триъгълник и притиснете, за да се запечата. Поставете баничките върху фолио в тава за печене като се оставят поне 2,5 см между всяка. Намажете всяка леко с разбито яйце. Пече се в продължение на 12 до 15 минути в предварително загрята фурна или до златисто кафяво навсякъде. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта