Регистрация

Агнешко филе със сос от шалот и балсамов оцет

Автор:
violeta
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
1035
Оцени рецептата

За соса от печен шалот и балсамов оцет:

2 ч телешки бульон

1 1/4 ч балсамов оцет

225 г масло, нарязано на малки парченца

8 лука шалот, печени и нарязани ситно

Сол и пипер (на вкус)

За агнешкото филе:

4 агнешки пържоли филе (по 170 г всяка)

1 с.л. зехтин

1 скилидка чесън

Сол и черен пипер

2 с.л. зехтин

4 листа бутер тесто

2 червени чушки, печени, белени, без семената и нарязани на ленти от по 1 см

225 г сирене фета, натрошено

1 ч сварен спанак, отцеден

1 яйце, разбито с

1 с.л. вода

 

За соса от печен шалот и балсамов оцет: Сложете бульона и балсамовия оцет в тенджера. Загряват се на средно висока температура за 10 - 15 минути или докато течността се редуцира до 1/4. При непрекъснато разбъркване, добавете парчетата масло, едно по едно, и разбийте и тях, така че да се абсорбират хубаво. Добавете печения шалот, солта и черния пипер. Заделете, докато приготвяте агнешкото. Втрийте месото с една супена лъжица зехтин и скилидка чесън. Поръсете всяка страна със сол и пипер. Сгорещете 2 с.л. зехтин на умерен огън. Запържете агнешкото от двете страни. Нарежете листата бутер тесто, така че да са с дължината на агнешко филе и 2-1/2 пъти по-широки. Поставете агнешкото в центъра на листа. Покрийте с печени чушки, сирене и варен спанак. Сгънете единия край на тестото върху агнешкото. Намажете другия край на тестото с яйцето, разбито с водата и след това го прегънете върху другия край тесто на 5 см. Отрежете излишното тесто и го запазете. Притиснете отворените краища с пръсти. Обърнете увитото агнешко обратно. Направете плитка от изрязаното излишно тесто. Намажете горната част на тестото с яйцето и поставете плитката отгоре. Загрейте фурната до 220ºС. Пече се в продължение на 12 - 15 минути или докато тестото стане златисто кафяво. Поднесете със соса.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта