Агнешко филе със сос от шалот и балсамов оцет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За соса от печен шалот и балсамов оцет:
2 ч телешки бульон
1 1/4 ч балсамов оцет
225 г масло, нарязано на малки парченца
8 лука шалот, печени и нарязани ситно
Сол и пипер (на вкус)
За агнешкото филе:
4 агнешки пържоли филе (по 170 г всяка)
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
Сол и черен пипер
2 с.л. зехтин
4 листа бутер тесто
2 червени чушки, печени, белени, без семената и нарязани на ленти от по 1 см
225 г сирене фета, натрошено
1 ч сварен спанак, отцеден
1 яйце, разбито с
1 с.л. вода
За соса от печен шалот и балсамов оцет: Сложете бульона и балсамовия оцет в тенджера. Загряват се на средно висока температура за 10 - 15 минути или докато течността се редуцира до 1/4. При непрекъснато разбъркване, добавете парчетата масло, едно по едно, и разбийте и тях, така че да се абсорбират хубаво. Добавете печения шалот, солта и черния пипер. Заделете, докато приготвяте агнешкото. Втрийте месото с една супена лъжица зехтин и скилидка чесън. Поръсете всяка страна със сол и пипер. Сгорещете 2 с.л. зехтин на умерен огън. Запържете агнешкото от двете страни. Нарежете листата бутер тесто, така че да са с дължината на агнешко филе и 2-1/2 пъти по-широки. Поставете агнешкото в центъра на листа. Покрийте с печени чушки, сирене и варен спанак. Сгънете единия край на тестото върху агнешкото. Намажете другия край на тестото с яйцето, разбито с водата и след това го прегънете върху другия край тесто на 5 см. Отрежете излишното тесто и го запазете. Притиснете отворените краища с пръсти. Обърнете увитото агнешко обратно. Направете плитка от изрязаното излишно тесто. Намажете горната част на тестото с яйцето и поставете плитката отгоре. Загрейте фурната до 220ºС. Пече се в продължение на 12 - 15 минути или докато тестото стане златисто кафяво. Поднесете със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ