Агнешко филе с пълнеж от мляно пилешко и поднесено с картофени палачинки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 сушени гъби пумпалка
320 г агнешко филе
200 г фино смлени пилешки гърди
120 г маруля
200 г агнешко було
Подправки - сол и черен пипер
Масло
За соса с вино:
1/3 ч втечнен сос грейви
Говежди бульон
3/16 ч вино
За соса с лук шалот:
10 г нарязан шалот
3/16 ч вино
Няколко капки бяло вино
150 г пилешки бульон
120 г сметана
5 г нарязан див лук
Зехтин
Подправки – захар, сол и пипер
За картофените палачинки:
100 г картофи
10 г брашно
1 яйце
1/2 яйчен жълтък
3/16 ч сметана
3/16 ч мляко
Подправки - сол и черен пипер
За гарнитура:
12 розички броколи
Подправки - сол, черен пипер, пилешки бульон
Масло
50 г нарязани на кубчета домати
10 г нарязани трюфели
10 г нарязан див лук
1. Накиснете гъбите за през нощта в студена вода и измийте обилно. Изхвърлете пънчетата.
2. Отрежете и изхвърлете жилавото месо от агнешкото филе. Овкусете филето със сол и черен пипер. Набодете на шишчета по дължина, като разтеглите месото само колкото да се образува централен отвор с около 1,5 см широчина. Напълнете с пилешкото.
3. За да направите соса с вино: Налейте бульона в съда, в който сте готвили месото, за да втечните залепналото по дъното и да се получи сос грейви. Добавете виното и варете до сгъстяване. Дръжте на топло.
4. За да направите соса с шалот: Задушете ситно лука в малко олио, добавете виното, няколко капки бяло вино и пилешкия бульон. Варете до сгъстяване, след това добавете сметаната. Прецедете и добавете нарязания лук, щипка захар и сол и черен пипер на вкус. Дръжте на топло.
5. Направете 12 малки златисто-кафяви картофени палачинки. Дръжте на топло.
На ястието:
1. Сотирайте гъбите в масло с подправки (сол, черен пипер и пилешки бульон, според вкуса) в продължение на 2 до 3 минути.
2. Леко бланширайте розичките броколи, а след това изхвърлете стъблата. Сотирайте цветчета в масло с подправки (сол, черен пипер и пилешки бульон, според вкуса) за 1 до 2 минути.
3. Изрежете стъблата на марулите и бланширайте листата. Увийте един слой от листата зелена салата около пълненото агнешко. След това увийте хубаво с булото.
4. Запържете пълненото агнешко в разтопено масло (1 с.л.) на слаб огън за около 5 минути, докато леко покафенее.
5. Извадете от тигана и печете във фурната в собствен сос за 20 до 25 мин. на 120С като завъртате на всеки 4 – 5 мин.
6. Когато агнето се охлади, извадете от фурната и внимателно свалете булото. Нарязваме увитото в марулята филе на 12 парчета.
За сервиране:
1. Полейте центъра на всяка чиния със соса с шалот.
2. Полейте на три места със соса с вино.
3. Сложете агнешките филийки върху соса с вино.
4. Сложете три картофени палачинки в пространствата между агнешките филийки и сложете по 1 розичка броколи върху всяка палачинка.
5. Гарнирайте със соса с шалот и с гъбите, а в средата сложете купчинка нарязани на кубчета домат. Поръсете с малко трюфел всяко парче агнешко, както и с нарязан лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ