Регистрация

Агнешко с праз по пекински

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
917
Оцени рецептата

 

170 г агнешко филе, нарязано на широки филийки

1/2 чаена лъжичка бакпулвер

1 малък белтък

1/4 чаена лъжичка сол

2 супени лъжици царевично нишесте

4 скилидки чесън, смлени

1 чаена лъжичка фъстъчено масло

4 супени лъжици оризово вино

1 супена лъжица паста от кафяв боб

1 чаена лъжичка захар

1/2 чаена лъжичка мононатриев глутамат

3 супени лъжици месен бульон

3 с.л. оризов оцет

1 чаена лъжичка сусамово олио

2 супени лъжици царевично нишесте

4 чаши растително олио, за пържене на маслена баня, плюс 1 с.л. допълнително

1 голям стрък праз, бялата и зелената част разделени, почистени и нарязани

3 сушени червени люти чушки

1/2 чаша сушени черни китайски гъби – накиснати за 15 минути в 1 чаша вряла вода, отцедени

 

В малка купа се комбинират агнешкото с бакпулвера и 1/4 чаша студена вода. Разбърква се добре и се накисва за 5 часа.

Изплакнете агнешките филийки и подсушете добре с хартиени кърпи. В малка купа смесете белтъка, солта, царевичното нишесте, 1 чаена лъжичка чесън, фъстъченото масло и 1 супена лъжица оризово вино. Добавете агнешкото и покрийте с маринатата.

В друга малка купа се смесват пастата от кафяв боб, останалите 3 супени лъжици вино, захарта, мононатриевият глутамат, бульонът, оцетът и сусамовото олио. В чаша се смесва царевичното нишесте с малко студена вода до консистенцията на гъста сметана и се разбърква при бобения сос. Оставете настрана.

В първия тиган се сгорещяват 4 чаши олио на висока температура до 190 градуса. Отцедете парчетата агнешко месо, подсушете и запържете за 1 минута, като обръщате няколко пъти с метална лъжица. Използвайте решетъчна лъжица и прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцеди. Върнете агнешкото в олиото и изпържете за още 1 минута, извадете и отцедете отново. Върнете агнешкото за трети път в тигана и запържете за още 30 секунди, извадете и отцедете върху чисти хартиени кърпи.

Във втория тиган сгорещете останалата 1 супена лъжица растително масло на силен огън. Добавете праза, останалия чесън и люти чушки на вкус, разбърква се и се запържва за 30 секунди. Добавете гъбите и агнешкото месо и разбъркайте добре. Прибавете заделената бобена смес и разбъркайте, оставете да заври и свалете от огъня, веднага след като сосът започне да се сгъстява. Сервирайте веднага с ориз.

 





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта