Регистрация

Агнешко с праз по пекински

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
1042
Оцени рецептата

 

170 г агнешко филе, нарязано на широки филийки

1/2 чаена лъжичка бакпулвер

1 малък белтък

1/4 чаена лъжичка сол

2 супени лъжици царевично нишесте

4 скилидки чесън, смлени

1 чаена лъжичка фъстъчено масло

4 супени лъжици оризово вино

1 супена лъжица паста от кафяв боб

1 чаена лъжичка захар

1/2 чаена лъжичка мононатриев глутамат

3 супени лъжици месен бульон

3 с.л. оризов оцет

1 чаена лъжичка сусамово олио

2 супени лъжици царевично нишесте

4 чаши растително олио, за пържене на маслена баня, плюс 1 с.л. допълнително

1 голям стрък праз, бялата и зелената част разделени, почистени и нарязани

3 сушени червени люти чушки

1/2 чаша сушени черни китайски гъби – накиснати за 15 минути в 1 чаша вряла вода, отцедени

 

В малка купа се комбинират агнешкото с бакпулвера и 1/4 чаша студена вода. Разбърква се добре и се накисва за 5 часа.

Изплакнете агнешките филийки и подсушете добре с хартиени кърпи. В малка купа смесете белтъка, солта, царевичното нишесте, 1 чаена лъжичка чесън, фъстъченото масло и 1 супена лъжица оризово вино. Добавете агнешкото и покрийте с маринатата.

В друга малка купа се смесват пастата от кафяв боб, останалите 3 супени лъжици вино, захарта, мононатриевият глутамат, бульонът, оцетът и сусамовото олио. В чаша се смесва царевичното нишесте с малко студена вода до консистенцията на гъста сметана и се разбърква при бобения сос. Оставете настрана.

В първия тиган се сгорещяват 4 чаши олио на висока температура до 190 градуса. Отцедете парчетата агнешко месо, подсушете и запържете за 1 минута, като обръщате няколко пъти с метална лъжица. Използвайте решетъчна лъжица и прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцеди. Върнете агнешкото в олиото и изпържете за още 1 минута, извадете и отцедете отново. Върнете агнешкото за трети път в тигана и запържете за още 30 секунди, извадете и отцедете върху чисти хартиени кърпи.

Във втория тиган сгорещете останалата 1 супена лъжица растително масло на силен огън. Добавете праза, останалия чесън и люти чушки на вкус, разбърква се и се запържва за 30 секунди. Добавете гъбите и агнешкото месо и разбъркайте добре. Прибавете заделената бобена смес и разбъркайте, оставете да заври и свалете от огъня, веднага след като сосът започне да се сгъстява. Сервирайте веднага с ориз.

 





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous03-07-2025
equilibrado de turbinas Dispositivos de calibración: esencial para el desempeño suave y productivo de las máquinas. En el campo de la tecnología actual, donde la efectividad y la estabilidad del equipo son de suma significancia, los sistemas de calibración tienen un rol fundamental. Estos equipos especializados están creados para equilibrar y estabilizar elementos giratorias, ya sea en equipamiento manufacturera, vehículos de movilidad o incluso en aparatos caseros. Para los técnicos en soporte de equipos y los técnicos, utilizar con equipos de calibración es esencial para asegurar el desempeño uniforme y seguro de cualquier aparato giratorio. Gracias a estas opciones innovadoras modernas, es posible minimizar considerablemente las sacudidas, el sonido y la presión sobre los sujeciones, mejorando la duración de componentes importantes. Asimismo importante es el tarea que cumplen los equipos de equilibrado en la soporte al comprador. El soporte profesional y el soporte permanente empleando estos sistemas facilitan proporcionar prestaciones de gran nivel, elevando la agrado de los consumidores. Para los responsables de proyectos, la contribución en unidades de calibración y medidores puede ser esencial para aumentar la productividad y desempeño de sus dispositivos. Esto es principalmente importante para los emprendedores que gestionan medianas y modestas emprendimientos, donde cada detalle es relevante. Por otro lado, los aparatos de equilibrado tienen una gran uso en el sector de la fiabilidad y el control de estándar. Posibilitan detectar eventuales errores, impidiendo reparaciones onerosas y perjuicios a los aparatos. También, los información generados de estos dispositivos pueden emplearse para optimizar procesos y mejorar la presencia en sistemas de consulta. Las zonas de utilización de los dispositivos de equilibrado cubren variadas industrias, desde la producción de ciclos hasta el seguimiento ambiental. No afecta si se considera de importantes fabricaciones de fábrica o reducidos establecimientos de uso personal, los aparatos de equilibrado son necesarios para proteger un operación productivo y sin paradas.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта