Регистрация

Агнешко с ориз и нахут

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
02 Jul
|
Видяна:
924
Оцени рецептата

450 г агнешко филе, нарязано на кубчета

3 моркова, нарязани на тънки клечици

2 глави лук, нарязан на ленти

1/4 ч фъстъчено олио

6 ч студена вода

3 ч ориз

1 ч.л. черен пипер, прясно смлян

1 с.л. сол

1 скилидка чесън, счукан

1/4 ч стафиди

1/4 ч нахут

 

Сгорещете олиото в тиган на висок огън. Сложете кубчетата месо и ги запържете за 6-7 мин., като обръщате постоянно. Отцедете и прехвърлете в голяма касерола. В същия тиган, запържете лука, чесъна, морковите, стафидите, нахута, солта и пипера. Гответе до покафеняване и добавете ориза. Намалете огъня до слаб и разбърквайте за 3 мин. Изсипете тази смес в касеролата и разбъркайте леко. Добавете водата. Оставете да заври на силен огън. Намалете огъня до слаб, покрийте и оставете да къкри 25 мин. Сваля се от огъня и се оставя да престои за 10 мин. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта