Агнешко с ориз и нахут
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г агнешко филе, нарязано на кубчета
3 моркова, нарязани на тънки клечици
2 глави лук, нарязан на ленти
1/4 ч фъстъчено олио
6 ч студена вода
3 ч ориз
1 ч.л. черен пипер, прясно смлян
1 с.л. сол
1 скилидка чесън, счукан
1/4 ч стафиди
1/4 ч нахут
Сгорещете олиото в тиган на висок огън. Сложете кубчетата месо и ги запържете за 6-7 мин., като обръщате постоянно. Отцедете и прехвърлете в голяма касерола. В същия тиган, запържете лука, чесъна, морковите, стафидите, нахута, солта и пипера. Гответе до покафеняване и добавете ориза. Намалете огъня до слаб и разбърквайте за 3 мин. Изсипете тази смес в касеролата и разбъркайте леко. Добавете водата. Оставете да заври на силен огън. Намалете огъня до слаб, покрийте и оставете да къкри 25 мин. Сваля се от огъня и се оставя да престои за 10 мин. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ