Регистрация

Агнешко с нар

Автор:
тодорова
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
1437
Оцени рецептата

1 ч неподсладен сок от нар

1/2 ч сухо червено вино

2 големи глави лук

1 лимон, небелен, нарязан ситно

3 скилидки чесън

1 ч.л. черен пипер

1 с.л. нарязани листа пресен босилек

1 ч.л. сол

1 (2,5 – 3 кг) агнешко бутче, разрязано

 

В пасатор, комбинирайте сока от нар, червеното вино, лука, лимона, чесъна, черния пипер, босилека и солта. Втрийте част от тази смес в агнето. Поставете месото в плитка стъклена купа или съд от емайл. Изсипете останалата марината върху месото. Мариновайте в хладилника за една нощ. Когато сте готови да печете, избършете излишната марината. Изпечете върху умерено сгорещени въглища или във фурната на 160 градуса до готовност. Оставете за 5-10 мин. преди да нарежете.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта