Регистрация

Агнешко с мед и бадеми

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
02 Jul
|
Видяна:
663
Оцени рецептата

1,3 кг агнешка плешка, без мазнини, нарязана едро

2 глави лук, нарязан фино

3 с.л. мед

1 ч стафиди

4 моркова, обелени и нарязани на парчета с дължина около 2,5 см

3/4 ч цели бадеми

1/8 ч.л. шафран

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. смлян джинджифил

3 ч.л. сол

щипка лют червен пипер

1 консерва нахут

2 ч вода

1 ч.л. арарут

 

Накиснете горната и долната част на тенджера във вода за 15 минути. Сипете всички съставки, с изключение на арарута, в голяма кръгла купа; разбърква се добре с ръце. Поставете сместа в предварително накиснатата тенджера. Поставете съда покрит в студена фурна. Включете фурната на 225С. Гответе 90 минути. Извадете от фурната. Изсипете течността в тенджера, оставете почти да заври и се сгъстява с арарута, смесен с 2 супени лъжици вода. Поднесете с ориз или булгур. Полейте със соса.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта