Регистрация

Агнешко с круши

Автор:
lubo
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
1158
Оцени рецептата

2 големи глави лук, нарязан на филийки

1 кг агнешки бут или плешка, нарязан на кубчета

4 круши, почистени и нарязани на парчета от по 4 см

1/2 ч стафиди

1/2 ч бланширани бадеми

1 с.л. зехтин

1 ч.л. кимион

1 ч.л. смлян кориандър

1 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. канела

1 ч.л. черен пипер

Вода, колкото да покрие

Сол на вкус

 

В голяма тенджера леко запържете лука в зехтина, докато омекне, добавете месото и  гответе, докато промени цвета си, след това се добавят подправките. Добавя се вода, колкото да покрие месото, както и сол на вкус. Покрийте и задушете до омекване - около 1 1/2 - 2 часа. Добавете крушите към месото заедно със стафидите и бадемите. Оставете да къкри още 5 минути или докато крушите омекнат. Поднесете с ориз. 





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта