Регистрация

Агнешко с кисело мляко, кокосово мляко и бадемова масала

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
834
Оцени рецептата

1 ч.л. конци шафран

2 ч кисело мляко

2 ч.л. семена ким

2 ч.л. сол

1/4 ч разтопено масло

4 пръчки канела, по 2 см

1/2 ч.л. семена кардамон

6 цели зърна карамфил

2 ч нарязан лук

3 скилидки чесън, счукан

2 ч.л. фино нарязан пресен джинджифил

1/2 ч.л. смлян лют червен пипер

2 ч кокосово мляко

3/4 ч вряща вода

1/2 ч студена вода

900 г агнешко, нарязано на кубчета 1/2 ч неосолени бадеми

 

Сложете шафрана в малка купа или чаша, добавете 1/3 от врящата вода и се накисва в продължение на поне 10 минути. Изсипете шафрана, заедно с течността от накисването в дълбока купа и прибавете киселото мляко, кима и солта. Добавете агнешкото и разбъркайте, докато всички парчета са равномерно покрити. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 30 мин. Междувременно, смесете бадемите и останалата част от врялата вода в купа и се накисва за 10 минути. Пюрирайте на гладка паста, заедно с водата в блендер. Заделете. Сгорещете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете канелата, кардамона и карамфила, разбъркайте за около минута, след това добавете лука, чесъна и джинджифила. Разбърква се непрекъснато в продължение на 7-8 минути, докато лукът омекне и стане златисто кафяв. С решетъчна лъжица, извадете агнешкото от маринатата, сложете месото в касерола и се разбърква над умерен огън, докато покафенее равномерно. Прибавете маринатата и студената вода, след това добавете пюрето от бадеми и червения пипер и се готви за 10 минути като периодично се разбърква. Изсипете кокосовото мляко в съда, оставете да заври и оставете да къкри частично покрито в продължение на 20 минути или докато агнешкото омекне. При поднасяне, изхвърлете канелата и карамфила, подредете месото в дълбока купа и полейте със соса.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous17-03-2023
Uqayuya Ijebeqog azw.gohm.kulinarno.bg.ipa.pq http://slkjfdf.net/

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта