Агнешко с кисело мляко, кокосово мляко и бадемова масала
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч.л. конци шафран
2 ч кисело мляко
2 ч.л. семена ким
2 ч.л. сол
1/4 ч разтопено масло
4 пръчки канела, по 2 см
1/2 ч.л. семена кардамон
6 цели зърна карамфил
2 ч нарязан лук
3 скилидки чесън, счукан
2 ч.л. фино нарязан пресен джинджифил
1/2 ч.л. смлян лют червен пипер
2 ч кокосово мляко
3/4 ч вряща вода
1/2 ч студена вода
900 г агнешко, нарязано на кубчета 1/2 ч неосолени бадеми
Сложете шафрана в малка купа или чаша, добавете 1/3 от врящата вода и се накисва в продължение на поне 10 минути. Изсипете шафрана, заедно с течността от накисването в дълбока купа и прибавете киселото мляко, кима и солта. Добавете агнешкото и разбъркайте, докато всички парчета са равномерно покрити. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 30 мин. Междувременно, смесете бадемите и останалата част от врялата вода в купа и се накисва за 10 минути. Пюрирайте на гладка паста, заедно с водата в блендер. Заделете. Сгорещете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете канелата, кардамона и карамфила, разбъркайте за около минута, след това добавете лука, чесъна и джинджифила. Разбърква се непрекъснато в продължение на 7-8 минути, докато лукът омекне и стане златисто кафяв. С решетъчна лъжица, извадете агнешкото от маринатата, сложете месото в касерола и се разбърква над умерен огън, докато покафенее равномерно. Прибавете маринатата и студената вода, след това добавете пюрето от бадеми и червения пипер и се готви за 10 минути като периодично се разбърква. Изсипете кокосовото мляко в съда, оставете да заври и оставете да къкри частично покрито в продължение на 20 минути или докато агнешкото омекне. При поднасяне, изхвърлете канелата и карамфила, подредете месото в дълбока купа и полейте със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ