Агнешко с кедрови ядки на микровълнова
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
115 г агнешко филе
1/3 ч вода
1 с.л. сос от стриди
1 1/2 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. настърган корен от джинджифил
1/2 ч.л. разтворим пилешки бульон
1 1/2 ч китайско зеле бок чой, накъсано
1/2 ч нарязани гъби
2 с.л. вода
1 с.л. зехтин
1/4 ч кедрови ядки, препечени
Горещ сварен ориз (не е задължително)
Замразете частично месото. Нарежете на много тънки филийки. Смесете 1/3 чаша вода, соса от стриди, царевичното нишесте, настъргания корен от джинджифил и пилешкия бульон в подходящ съд. Сложете в микровълновата за около 2 мин. или докато се сгъсти и заври, като разбърквате на всеки 30 секунди. Заделете. В друг подходящ съд, смесете зелето, гъбите и 2 с.л. вода. Покрийте с найлоново фолио. Сложете в микровълновата за около 3-4 мин. Отцедете. Покрийте и сложете настрана. Налейте олио в подходящ съд и сгорещете в микровълновата. Добавете месото. Сложете в микровълновата фурна за около 2 -3 мин. или до готовност. Отстранете излишната мазнина. Добавете сместа със соса от стриди с препечените кедрови ядки и зелето. Сервирайте върху горещ ориз, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ