Регистрация

Агнешко с кедрови ядки на микровълнова

Автор:
марина цекова
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
807
Оцени рецептата

115 г агнешко филе

1/3 ч вода

1 с.л. сос от стриди

1 1/2 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. настърган корен от джинджифил

1/2 ч.л. разтворим пилешки бульон

1 1/2 ч китайско зеле бок чой, накъсано

1/2 ч нарязани гъби

2 с.л. вода

1 с.л. зехтин

1/4 ч кедрови ядки, препечени

Горещ сварен ориз (не е задължително)

 

Замразете частично месото. Нарежете на много тънки филийки. Смесете 1/3 чаша вода, соса от стриди, царевичното нишесте, настъргания корен от джинджифил и пилешкия бульон в подходящ съд. Сложете в микровълновата за около 2 мин. или докато се сгъсти и заври, като разбърквате на всеки 30 секунди. Заделете. В друг подходящ съд, смесете зелето, гъбите и 2 с.л. вода. Покрийте с найлоново фолио. Сложете в микровълновата за около 3-4 мин. Отцедете. Покрийте и сложете настрана. Налейте олио в подходящ съд и сгорещете в микровълновата. Добавете месото. Сложете в микровълновата фурна за около 2 -3 мин. или до готовност. Отстранете излишната мазнина. Добавете сместа със соса от стриди с препечените кедрови ядки и зелето. Сервирайте върху горещ ориз, ако желаете. 





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта