Регистрация

Агнешко с картофи по италиански

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
1028
Оцени рецептата

5 с.л. зехтин

3 скилидки чесън, счукан

1 кг агнешко, обезкостена плешка, нарязано на парчета от по 4 см

1 червена чушка, нарязана на ленти

250 мл агнешки или телешки бульон

2 глави лук

500 г картофи, обелени и нарязани на половинки

1 връзка магданоз, нарязан

60 г сирене Пекорино, настъргано

 

Сгорещете половината мазнина в тенджера. Запържете агнешкото на партиди и с помощта на решетъчна лъжица извадете в чиния. Добавете останалата мазнина. Добавете лука и гответе, докато омекне. Добавете магданоза, чесъна и чушката. Върнете месото в съда и добавете бульона и прясно смлян черен пипер на вкус. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 30 мин. Сложете картофите и оставете да къкри 20 минути или докато месото почти омекне. Добавете сиренето и гответе 10 минути. Подправете с прясно смлян черен пипер и сол на вкус.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта