Агнешко с картофи по италиански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 с.л. зехтин
3 скилидки чесън, счукан
1 кг агнешко, обезкостена плешка, нарязано на парчета от по 4 см
1 червена чушка, нарязана на ленти
250 мл агнешки или телешки бульон
2 глави лук
500 г картофи, обелени и нарязани на половинки
1 връзка магданоз, нарязан
60 г сирене Пекорино, настъргано
Сгорещете половината мазнина в тенджера. Запържете агнешкото на партиди и с помощта на решетъчна лъжица извадете в чиния. Добавете останалата мазнина. Добавете лука и гответе, докато омекне. Добавете магданоза, чесъна и чушката. Върнете месото в съда и добавете бульона и прясно смлян черен пипер на вкус. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 30 мин. Сложете картофите и оставете да къкри 20 минути или докато месото почти омекне. Добавете сиренето и гответе 10 минути. Подправете с прясно смлян черен пипер и сол на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ