Регистрация

Агнешко с естрагон

Автор:
Силвето
|
Дата:
02 Oct
|
Видяна:
1193
Оцени рецептата

2 кг агнешко бутче

2/3 ч заквасена сметана

1 ч.л. естрагон

1 1/4 ч сухо бяло вино

1 с.л. олио

Сол и черен пипер на вкус

1 глава лук, нарязан

 

Махнете кожата на агнешкото бутче и отстранете всички мазнини. Направете прорези и пъхнете естрагона в тях. Втрийте месото с олио и се покрива с лук. Поставете в подходящ съд за мариноване и полейте с бялото вино. Добавете малко сол и черен пипер и се оставя да се маринова за около 2 часа на хладно място, като се маже от време на време. Изпечете месото на 160С, като мажете с маринатата, до готовност. Около 10 минути преди месото да е готово, изсипете маринатата, заедно със соковете от месото в тенджера. Редуцирайте соса наполовина от първоначалното  му количество, като го сварите енергично. Нарежете месото на тънки филийки и добавете всички сокове, които се отделят в маринатата. Подредете месото в чиния за сервиране и дръжте на топло. Свалете соса от котлона, добавете сметаната и внимателно отново загрейте соса, докато се получи средно гъста консистенция. Изсипете соса върху агнешкото и дръжте на топло до сервиране.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта