Агнешко с естрагон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг агнешко бутче
2/3 ч заквасена сметана
1 ч.л. естрагон
1 1/4 ч сухо бяло вино
1 с.л. олио
Сол и черен пипер на вкус
1 глава лук, нарязан
Махнете кожата на агнешкото бутче и отстранете всички мазнини. Направете прорези и пъхнете естрагона в тях. Втрийте месото с олио и се покрива с лук. Поставете в подходящ съд за мариноване и полейте с бялото вино. Добавете малко сол и черен пипер и се оставя да се маринова за около 2 часа на хладно място, като се маже от време на време. Изпечете месото на 160С, като мажете с маринатата, до готовност. Около 10 минути преди месото да е готово, изсипете маринатата, заедно със соковете от месото в тенджера. Редуцирайте соса наполовина от първоначалното му количество, като го сварите енергично. Нарежете месото на тънки филийки и добавете всички сокове, които се отделят в маринатата. Подредете месото в чиния за сервиране и дръжте на топло. Свалете соса от котлона, добавете сметаната и внимателно отново загрейте соса, докато се получи средно гъста консистенция. Изсипете соса върху агнешкото и дръжте на топло до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ