Регистрация

Агнешко с артишок и консервирани лимони

Автор:
marcheva
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
760
Оцени рецептата

1,3 кг агнешка плешка, обезкостена

1 малка глава лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан

1 1/2 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. смляна куркума

1 ч.л. шафран на прах (по желание)

3 с.л. оцет

12 артишока, малки, широки

12 марокански консервирани лимона

1/2 ч маслини, без костилка

2 с.л. лимонов сок (по желание)

 

Подрежете мазнината от месото. Нарежете месото на квадрати. В тенджера, смесете агнешкото, лука, чесъна, джинджифила, куркумата и шафрана. Варете, плътно покрито, на умерен огън за 30 минути. Междувременно в купа се комбинират оцетът и 1 литър вода. Отрежете стъблата, твърдите външни листа и острите връхчета на артишока, като оставите светлите, нежни вътрешни листа. Срежете наполовина по дължина; издълбайте и изхвърлете мъхестите части. Веднага след като ги издълбаете, потопете във водата с оцет. След като месото се е варило 30 минути, увеличете огъня до силен, махнете капака на тигана и се разбърква често, докато се изпарят соковете и месото се зачерви, 15-20 минути. Прибавете 2 чаши вода; оставете да къкри, покрито, в продължение на 1 час. Отцедете артишока и го добавете при агнешкото; оставете да къкри, покрито, в продължение на 20 минути. Добавете 8 консервирани лимона, нарязани на четвъртинки и маслините; оставете да къкри, покрито, докато ябълките омекнат - около 10 минути по-дълго. Добавете 2 супени лъжици течност от консервираните лимони или лимонов сок. Отстранете мазнината от яхнията. Изсипете яхнията в купа и се гарнира с останалите четвъртинки лимон.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта