Агнешко рагу със сок от нар
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г агнешко, нарязано на 30 г парчета
1 с.л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязан
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. пипер
Сол
1 с.л. брашно
1/2 ч смлени орехи
1 ч сок от нар
1 ч.л. смлян кардамон
Сокът на 1 лимон
Без да добавяте мазнина, запържете агнешките парчета в тенджера. Загрейте олиото в отделен тиган и леко задушете лук, докато стане кафяв, след това се прехвърля в съда с агнешкото. Поръсете куркумата, черния пипер и солта върху месото и се разбърква в продължение на 1 минута. Поръсете и брашното и се разбърква, докато се абсорбира. Добавете орехите, сока от нар и достатъчно вода, така че почти да покрие месото. Намалете огъня, оставете да къкри, покрийте съда и варете, докато месото омекне, от 1 до 1 1/2 часа. Добавете кардамона. Добавете лимонов сок на вкус и подправете с допълнително сол на вкус. Оставете на топло до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ