Регистрация

Агнешко рагу със сок от нар

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
703
Оцени рецептата

900 г агнешко, нарязано на 30 г парчета

1 с.л. зехтин

1 голяма глава лук, нарязан

1 ч.л. куркума

1/2 ч.л. пипер

Сол
1 с.л. брашно

1/2 ч смлени орехи

1 ч сок от нар

1 ч.л. смлян кардамон

Сокът на 1 лимон

 

Без да добавяте мазнина, запържете агнешките парчета в тенджера. Загрейте олиото в отделен тиган и леко задушете лук, докато стане кафяв, след това се прехвърля в съда с агнешкото. Поръсете куркумата, черния пипер и солта върху месото и се разбърква в продължение на 1 минута. Поръсете и брашното и се разбърква, докато се абсорбира. Добавете орехите, сока от нар и достатъчно вода, така че почти да покрие месото. Намалете огъня, оставете да къкри, покрийте съда и варете, докато месото омекне, от 1 до 1 1/2 часа. Добавете кардамона. Добавете лимонов сок на вкус и подправете с допълнително сол на вкус. Оставете на топло до сервиране.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта