Агнешко по индийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г агнешко, нарязано на кубчета
2 ч кисело мляко
6 скилидки чесън, счукан
4 ч.л. кориандър, смлян
2 пресни зелени чилита, счукани
4 ч.л. червен пипер
4 ч.л. сол (или по-малко)
3 ч.л. джинджифил, едро натрошен
4 с.л. олио за готвене (синапено масло, най-добре)
2 средно големи глави лук (или повече на вкус)
3 ч.л. кимион, семена
1 ч.л. куркума на прах
2 ч.л. черно синапено семе
2 ч.л. чили на прах
115 г пресен кориандър
Нарежете месото на хапки и се накисва в топла вода за 2-3 минути. Смесете червения пипер, кориандъра, солта, счукания чесън и счуканото зелено чили с киселото мляко. Отцедете агнешкото и го добавете в маринатата с киселото мляко. Оставете да престои за поне 6 часа. Най-добре е да се маринова в хладилника за 24 часа. Нарежете лука на тънки полукръгове. В голяма тенджера, загрейте олиото на силен огън. Добавете лука, когато олиото е достатъчно горещо и пуши. Намалете огъня до умерен и се разбърква от време на време. Запържете лука, докато не промени цвета си до дълбок червен/кафяв нюанс. Отнема около 10 - 15 минути. В този момент се добавят семената черен синап и се разбърква няколко пъти. След това добавете джинджифила, семената кимион, червените люти чушки и куркумата на прах. Увеличете огъня и запържете в продължение на няколко минути. Добавете маринованото агнешко и разбъркайте добре. Гответе, покрито, на слаб до умерен огън, за около 45 мин. Добавя се вода, ако сосът стане твърде сух и започне да залепва. Измийте кориандъра в студена вода. Отделете само листата. Накълцайте едро и разбъркайте добре точно преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ