Регистрация

Агнешко по индийски

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
02 Oct
|
Видяна:
768
Оцени рецептата

680 г агнешко, нарязано на кубчета

2 ч кисело мляко

6 скилидки чесън, счукан

4 ч.л. кориандър, смлян

2 пресни зелени чилита, счукани

4 ч.л. червен пипер

4 ч.л. сол (или по-малко)

3 ч.л. джинджифил, едро натрошен

4 с.л. олио за готвене (синапено масло, най-добре)

2 средно големи глави лук (или повече на вкус)

3 ч.л. кимион, семена

1 ч.л. куркума на прах

2 ч.л. черно синапено семе

2 ч.л. чили на прах

115 г пресен кориандър

 

Нарежете месото на хапки и се накисва в топла вода за 2-3 минути. Смесете червения пипер, кориандъра, солта, счукания чесън и счуканото зелено чили с киселото мляко. Отцедете агнешкото и го добавете в маринатата с киселото мляко. Оставете да престои за поне 6 часа. Най-добре е да се маринова в хладилника за 24 часа. Нарежете лука на тънки полукръгове. В голяма тенджера, загрейте олиото на силен огън. Добавете лука, когато олиото е достатъчно горещо и пуши. Намалете огъня до умерен и се разбърква от време на време. Запържете лука, докато не промени цвета си до дълбок червен/кафяв нюанс. Отнема около 10 - 15 минути. В този момент се добавят семената черен синап и се разбърква няколко пъти. След това добавете джинджифила, семената кимион, червените люти чушки и куркумата на прах. Увеличете огъня и запържете в продължение на няколко минути. Добавете маринованото агнешко и разбъркайте добре. Гответе, покрито, на слаб до умерен огън, за около 45 мин. Добавя се вода, ако сосът стане твърде сух и започне да залепва. Измийте кориандъра в студена вода. Отделете само листата. Накълцайте едро и разбъркайте добре точно преди сервиране.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта