Регистрация

Агнешко къри с ориз с кардамон и кашу

Автор:
elenkova
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
915
Оцени рецептата

900 г агнешко, нарязано на кубчета

3 с.л. растително масло

2 кубчета агнешки бульон

75 г кисело мляко

Сокът на 1 лимон

225 г бял ориз басмати

1 с. л. цели шушулки кардамон

75 г златисти стафиди

100 г кашу

сол и прясно смлян черен пипер

За маринатата:

2 средно големи глави лук, обелени и нарязани на малки кубчета

1 скилидка чесън, обелена и счукана

2 1/2 см пресен джинджифил - обелен и настърган

1 ч.л. канела

1 ч.л. гарам масала

15 шушулки кардамон, семената отстранени - леко препечени и натрошени

1/2 ч.л. леко люто чили на прах

За украса:

1 средно голямо червено чили - без семената, нарязано на тънки филийки

1 средно голямо зелено чили - без семената, нарязано на тънки филийки

 

Загрейте 1 супена лъжица от олиото в тиган на умерен огън и запържете агнешкото по няколко парчета наведнъж. Добавете още олио, ако е необходимо. След това сложете месото, заедно със съставките за маринатата, в купа. Разбъркайте добре, така че да се покрие напълно и покрийте с найлоново фолио; оставя се да изстине. Оставете в хладилника за една нощ, за да могат подправките да овкусят агнешкото. На следващия ден, сложете 570 мл вода да заври в средно голяма тенджера с кубчетата бульон. Разбърква се добре. Добавете агнешкото и маринатата, оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри, покрийте и гответе внимателно в продължение на един час и половина. През това време смесете киселото мляко и лимоновия сок в малка купа, покрийте и оставете настрана. Започнете да готвите ориза 25-30 минути пред агнешкото да е готово. Сложете тенджера с подсолена вода да заври, добавете ориза и шушулките кардамон и се вари за около 8 минути. Добавете стафидите 1 минута преди края на времето за готвене. Отцедете ориза в гевгир. Загрейте останалата супена лъжица олио в тиган на умерен огън и запържете кашуто за кратко, до златисто кафяво. Отцедете върху попивателна хартия. Прехвърлете риза в купа и премахнете семената от около половината от шушулките кардамон, за допълнителен аромат, като отстраните люспите. Добавете семената в топлия ориз, заедно с пърженото кашу. Овкусете добре и се покрива с фолио, за да остане топло, докато агнешкото е готово. Свалете агнешкото от котлона и добавете киселото мляко и лимона, проверете подправките и изсипете в 4 затоплени чинии. Внимателно покрийте с горещия ориз отгоре и гарнирайте с червените и зелени филийки чили.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous09-05-2025
equilibrado de rotores Dispositivos de balanceo: importante para el desempeño fluido y efectivo de las dispositivos. En el entorno de la avances avanzada, donde la rendimiento y la fiabilidad del aparato son de alta trascendencia, los dispositivos de balanceo desempeñan un rol vital. Estos equipos especializados están desarrollados para equilibrar y asegurar piezas móviles, ya sea en dispositivos manufacturera, automóviles de movilidad o incluso en equipos domésticos. Para los especialistas en reparación de aparatos y los profesionales, manejar con aparatos de ajuste es importante para garantizar el rendimiento uniforme y confiable de cualquier sistema dinámico. Gracias a estas soluciones modernas avanzadas, es posible disminuir significativamente las vibraciones, el sonido y la tensión sobre los soportes, extendiendo la tiempo de servicio de elementos caros. Igualmente relevante es el rol que juegan los dispositivos de ajuste en la servicio al comprador. El soporte experto y el soporte regular empleando estos aparatos habilitan ofrecer asistencias de óptima excelencia, mejorando la contento de los consumidores. Para los dueños de emprendimientos, la aporte en unidades de equilibrado y dispositivos puede ser clave para optimizar la efectividad y desempeño de sus sistemas. Esto es particularmente importante para los dueños de negocios que administran medianas y medianas negocios, donde cada punto vale. Además, los dispositivos de ajuste tienen una vasta aplicación en el sector de la fiabilidad y el control de estándar. Facilitan identificar posibles fallos, evitando intervenciones elevadas y daños a los aparatos. Además, los datos generados de estos sistemas pueden aplicarse para perfeccionar sistemas y potenciar la reconocimiento en motores de investigación. Las sectores de aplicación de los equipos de equilibrado abarcan numerosas sectores, desde la manufactura de transporte personal hasta el monitoreo de la naturaleza. No influye si se habla de extensas elaboraciones industriales o limitados espacios caseros, los dispositivos de equilibrado son fundamentales para proteger un desempeño óptimo y sin riesgo de fallos.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта