Агнешко "Коломбо"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. рапично олио
680 г агнешко бутче, почистено от мазнината и нарязано на малки кубчета
1 глава лук, ситно нарязан
8 стръка зелен лук
6 скилидки чесън, ситно нарязан
2 с.л. фино настърган джинджифил
3 с.л. къри на прах
6 ч пилешки или зеленчуков бульон или вода
2 с.л. доматено пюре
2 ч.л. прясна мащерка или
1/2 ч.л. сушена мащерка
450 г картофи, обелени и нарязани на 3 см кубчета
450 г тиква, обелена, без семената и нарязана на 3 см кубчета
1 с.л. пресен сок от лайм
1/4 ч наситнен пресен кориандър
Загрейте 1/2 с.л. от олиото в на средно-висока температура. Овкусете агнешкото със сол и черен пипер и запържете леко от всички страни. Прехвърлете върху хартия, за да се отцеди. Отстранете излишната мазнина. Загрейте останалото олио на умерен огън. Добавете лука, зелен лук или див лук, чесъна и джинджифила; запържете, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат, за около 3 минути. Прибавете кърито на прах и гответе, като разбърквате, за около 1 мин. Върнете месото в съда. Добавете 5 ч бульон или вода, доматеното пюре и мащерката. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри непокрито за 1 час. Добавете картофите и тиквата и гответе, покрито, още 30 минути или докато омекне всичко. Добавете допълнително бульон или вода, колкото е необходимо, за да не изсъхва яхнията. Точно преди сервиране, прибавете лимоновия сок и коригирайте подправките с още сол и черен пипер, ако е необходимо. Поръсете с кориандър и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ