Регистрация

Агнешко "Коломбо"

Автор:
марина цекова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
796
Оцени рецептата

1 с.л. рапично олио

680 г агнешко бутче, почистено от мазнината и нарязано на малки кубчета

1 глава лук, ситно нарязан

8 стръка зелен лук

6 скилидки чесън, ситно нарязан

2 с.л. фино настърган джинджифил

3 с.л. къри на прах

6 ч пилешки или зеленчуков бульон или вода

2 с.л. доматено пюре

2 ч.л. прясна мащерка или

1/2 ч.л. сушена мащерка

450 г картофи, обелени и нарязани на 3 см кубчета

450 г тиква, обелена, без семената и нарязана на 3 см кубчета

1 с.л. пресен сок от лайм

1/4 ч наситнен пресен кориандър

 

Загрейте 1/2 с.л. от олиото в на средно-висока температура. Овкусете агнешкото със сол и черен пипер и запържете леко от всички страни. Прехвърлете върху хартия, за да се отцеди. Отстранете излишната мазнина. Загрейте останалото олио на умерен огън. Добавете лука, зелен лук или див лук, чесъна и джинджифила; запържете, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат, за около 3 минути. Прибавете кърито на прах и гответе, като разбърквате, за около 1 мин. Върнете месото в съда. Добавете 5 ч бульон или вода, доматеното пюре и мащерката. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри непокрито за 1 час. Добавете картофите и тиквата и гответе, покрито, още 30 минути или докато омекне всичко. Добавете допълнително бульон или вода, колкото е необходимо, за да не изсъхва яхнията. Точно преди сервиране, прибавете лимоновия сок и коригирайте подправките с още сол и черен пипер, ако е необходимо. Поръсете с кориандър и поднесете.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта