Агнешко бутче с кайсиево-горчичена глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч конфитюр от кайсии
2 с.л. горчица
2 скилидки чесън, нарязан
2 с.л. соев сос
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сушен розмарин
1,3 г агнешко бутче, срязано като за печене
1/2 ч червено вино
1 ч телешки бульон
Сол
Смлян пипер (на вкус)
1. Смесете конфитюра, горчицата, чесъна, соевия сос, зехтина и розмарина. Заделете 2 с.л. от маринатата за сос. Намажете останалата върху агнешкото. Поръсете със сол и пипер.
2. Мариновайте 30 минути.
3. Изпечете месото на грила за 3 минути от всяка страна. След това се пече на 220C във фурната със страната с мазнините нагоре в продължение на 20 минути или докато тъкмо порозовее. Извадете от фурната и оставете в чиния за 10 мин. Излейте всички мазнини от съда.
4. Добавете червеното вино и редуцирайте до 1 с.л. Добавете бульона, заделената марината и всички допълнителни сокове от агнешкото в чинията за сервиране. Оставете да заври и оставете да къкри за 2 минути.
5. Нарежете месото на тънки филийки. Поднесете, полято със сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ