Регистрация

Агнешко бутче с кайсиево-горчичена глазура

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
01 Oct
|
Видяна:
848
Оцени рецептата

1/4 ч конфитюр от кайсии

2 с.л. горчица

2 скилидки чесън, нарязан

2 с.л. соев сос

2 с.л. зехтин

1 ч.л. сушен розмарин

1,3 г агнешко бутче, срязано като за печене

1/2 ч червено вино

1 ч телешки бульон

Сол

Смлян пипер (на вкус)

 

1. Смесете конфитюра, горчицата, чесъна, соевия сос, зехтина и розмарина. Заделете 2 с.л. от маринатата за сос. Намажете останалата върху агнешкото. Поръсете със сол и пипер.

2. Мариновайте 30 минути.

3. Изпечете месото на грила за 3 минути от всяка страна. След това се пече на 220C във фурната със страната с мазнините нагоре в продължение на 20 минути или докато тъкмо порозовее. Извадете от фурната и оставете в чиния за 10 мин. Излейте всички мазнини от съда.

4. Добавете червеното вино и редуцирайте до 1 с.л. Добавете бульона, заделената марината и всички допълнителни сокове от агнешкото в чинията за сервиране. Оставете да заври и оставете да къкри за 2 минути.

5. Нарежете месото на тънки филийки. Поднесете, полято със сос.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта