Агнешки шишчета с лимонова марината
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За маринатата:
1/4 чаша олио
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1/4 чаша пресен лимонов сок
2 чаени лъжички счукан чесън
2 супени лъжици сушена мента
1 1/2 ч.л. сол
1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
900 г агнешко бутче - обезкостено / почистено
4 стръка зелен лук (бялата част само), нарязани на 18 парчета от по 2,5 см
18 пресни листа от мента
1 лимон – нарязан на парчета (по желание)
Направете маринатата, като смесите маслото, лимоновата кора, лимоновия сок, чесъна, джоджена, солта и черния пипер в голяма купа. Заделете. Добавете месото, разбъркайте, така че да се покрие. Покрийте и оставете в хладилник за 4 часа или една нощ. Извадете от хладилника 30 минути преди печене. Сгорещете скарата. Набодете на 6 шишчета последователно месо, листа мента, зелен лук, като се започва и завършва с месо. Изпечете на средно-топла скара за 12 - 15 минути, като обръщате често и мажете на всеки 3 минути с останалата марината. Гарнира се с лимонови резени. За 6 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ