Регистрация

Агнешки шишчета с лимонова марината

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
01 May
|
Видяна:
601
Оцени рецептата

За маринатата:

1/4 чаша олио

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1/4 чаша пресен лимонов сок

2 чаени лъжички счукан чесън

2 супени лъжици сушена мента

1 1/2 ч.л. сол

1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

900 г агнешко бутче - обезкостено / почистено

4 стръка зелен лук (бялата част само), нарязани на 18 парчета от по 2,5 см

18 пресни листа от мента

1 лимон – нарязан на парчета (по желание)

 

Направете маринатата, като смесите маслото, лимоновата кора, лимоновия сок, чесъна, джоджена, солта и черния пипер в голяма купа. Заделете. Добавете месото, разбъркайте, така че да се покрие. Покрийте и оставете в хладилник за 4 часа или една нощ. Извадете от хладилника 30 минути преди печене. Сгорещете скарата. Набодете на 6 шишчета последователно месо, листа мента, зелен лук, като се започва и завършва с месо. Изпечете на средно-топла скара за 12 - 15 минути, като обръщате често и мажете на всеки 3 минути с останалата марината. Гарнира се с лимонови резени. За 6 порции.

 





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта