Регистрация

Агнешки шишчета в марината

Автор:
Надежда
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
4398
Оцени рецептата

1 агнешко месо от бутче; около 1,8 кг, обезкостено

1/2 чаша зехтин

1/2 чаша сухо бяло вино

Сокът от 1 лимон

2 супени лъжици сушен риган

20 скилидки чесън - натрошен или нарязан

3 дафинови листа – натрошени

сол и прясно смлян черен пипер, на вкус

 

Нарежете агнешкото на кубчета и се поставя в не-реактивен (стъклен или керамичен) съд. Добавете останалите съставки, разбърква се добре, така че да се покрие месото. Сложете капак. Оставете в хладилника да се маринова за 12-24 часа, като се разбърква от време на време. Извадете агнешкото от маринатата и набодете върху метални шишове. Парчетата дафинов лист могат да се поставят между агнешките кубчета. Изпечете на скара като обръщате и мажете често с маринатата.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта