Агнешки тортили с лимски боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч консервиран лимски боб, отцеден
2 ч.л. сол
1/4 ч зехтин
1,5 кг агнешко
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
3 дафинови листа
1 ч.л. смлян кориандър
2 ч.л. сушена чубрица
1 ч мляко
2 средно големи глави лук
2 домата
Сол и черен пипер на вкус
Сложете боба в огнеупорен съд и леко го покрийте с вода. Пече се на 180°С за 2 часа, като се добавя 1 ч.л. сол след 1 час. Добавяйте вода, ако е необходимо. Междувременно сгорещете 1 с.л. зехтин в голям тиган на силен огън. Добавете малко агнешко и запържете до кафяво на партиди от всички страни, като добавяте още зехтин, колкото е необходимо. Прехвърлете месото в гювеч, заедно с останалата чаена лъжичка сол, черния пипер, дафиновия лист, кориандъра, чубрицата и 1/2 чаша мляко. Покрийте и печете 30 мин. Свалете капака. Добавете останалата 1/2 чаша мляко и продължете да печете още 45 мин., докато месото омекне. Извадете от фурната. Покрийте и поддържайте топло. Междувременно обелете лука и го разполовете по дължина. След това разполовете още веднъж по дължина. Смесете с 1 ч.л. зехтин и оставете настрана. Разполовете напречно доматите. Поръсете със сол и черен пипер и след това с малко зехтин. Заделете. Преди сервиране, сгорещете грила. Поставете лук в топлоустойчив съд и сложете под грила. Когато започне да покафенява отгоре, извадете от фурната, разбъркайте лука и след това върнете обратно. Гответе, докато омекне, около 5 минути. Поставете доматените половинки върху лука и върнете във фурната за около 3 минути, докато се запекат. Внимавайте да не изгорят. Подредете лука и доматите в чиния. Поднесете агнешкото в покрития съд, а боба в отделен. Увийте малко месо и лук в тортили. Сервира се със заквасена сметана и салца, заедно с лимския боб като гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ