Регистрация

Агнешки тортили с лимски боб

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
30 Jan
|
Видяна:
861
Оцени рецептата

2 ч консервиран лимски боб, отцеден

2 ч.л. сол

1/4 ч зехтин

1,5 кг агнешко

1 ч.л. прясно смлян черен пипер

3 дафинови листа

1 ч.л. смлян кориандър

2 ч.л. сушена чубрица

1 ч мляко

2 средно големи глави лук

2 домата

Сол и черен пипер на вкус

 

Сложете боба в огнеупорен съд и леко го покрийте с вода. Пече се на 180°С за 2 часа, като се добавя 1 ч.л. сол след 1 час. Добавяйте вода, ако е необходимо. Междувременно сгорещете 1 с.л. зехтин в голям тиган на силен огън. Добавете малко агнешко и запържете до кафяво на партиди от всички страни, като добавяте още зехтин, колкото е необходимо. Прехвърлете месото в гювеч, заедно с останалата чаена лъжичка сол, черния пипер, дафиновия лист, кориандъра, чубрицата и 1/2 чаша мляко. Покрийте и печете 30 мин. Свалете капака. Добавете останалата 1/2 чаша мляко и продължете да печете още 45 мин., докато месото омекне. Извадете от фурната. Покрийте и поддържайте топло. Междувременно обелете лука и го разполовете по дължина. След това разполовете още веднъж по дължина. Смесете с 1 ч.л. зехтин и оставете настрана. Разполовете напречно доматите. Поръсете със сол и черен пипер и след това с малко зехтин. Заделете. Преди сервиране, сгорещете грила. Поставете лук в топлоустойчив съд и сложете под грила. Когато започне да покафенява отгоре, извадете от фурната, разбъркайте лука и след това върнете обратно. Гответе, докато омекне, около 5 минути. Поставете доматените половинки върху лука и върнете във фурната за около 3 минути, докато се запекат. Внимавайте да не изгорят. Подредете лука и доматите в чиния. Поднесете агнешкото в покрития съд, а боба в отделен. Увийте малко месо и лук в тортили. Сервира се със заквасена сметана и салца, заедно с лимския боб като гарнитура.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта