Регистрация

Агнешки ребърца с коричка от подправки, печено рагу и питки от нахут

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

За коричката:

1/2 ч наситнен пресен магданоз

1/4 ч див лук

2 с.л. розмарин

2 с.л. градински чай

2 с.л. чубрица

2 с.л. мащерка

2 с.л. чесън, счукан

1 ч масло, меко

1/2 ч галета

Сол на вкус

Пипер на вкус

За рагуто от чушки:

1 червена чушка

1 жълта чушка

2 чилита

1 пресен пипер

1 глава червен лук

8 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

1 ч.л. лавандула

Сол на вкус

Пипер на вкус

2 с.л. мед

2 с.л. листа босилек

За питката от нахут:

1 ч смлян нахут

2 1/2 ч мляко

2 с.л. зехтин

1 яйце

Сол на вкус

Пипер на вкус

За тепенадата:

1 ч маслини, без костилките

1 филе от аншоа

2 с.л. листа босилек

1 ч.л. оцет

1/2 ч студено пресован зехтин - (1/2 до 3/4 ч)

Пипер на вкус

За агнешкото:

510 г агнешки ребра

Сол на вкус

Пипер на вкус

 

Нарежете всички зелени подправки и ги пасирайте в кухненски робот с другите съставки, докато сместа стане гладка и хомогенна. Охладете в хладилник или фризер. За рагуто: Загрейте фурната до 150С. Загрейте барбекюто. Сложете всички чушки, заедно с чилито, както и лука на барбекюто и изпечете от всички страни. Поставете скилидките чесън в торбичка от алуминиево фолио и се пече върху въглените до леко златисто кафяво. След като чушките почернеят от всички страни, се поставят в купа, покрийте с найлоново фолио и оставете да се запарят в продължение на десет минути. Обелете зеленчуците и ги нарежете на големи парчета. Нарежете чесъна по същия начин и го добавете при чушките и лука. Сложете зехтина в тенджера, сгорещете на умерен огън и задушете сместа с чушките. Добавете лавандулата, солта, черния пипер и меда и се пече във фурната, докато течността от чушките се редуцира. Извадете и оставете да се охлади до стайна температура, коригирайте подправките и добавете цели листа босилек. За питката: Поставете брашното в купа и добавете млякото на постоянна струйка, като разбърквате, докато сместа е гладка. Добавете зехтина, яйцето, солта и черния пипер. Прецедете и оставете за два часа в хладилник. За тепенадата: Пасирайте всички съставки в кухненски робот, не е твърде гладко - трябва да остане на хапчици. Оставете да престои при стайна температура. Загрейте фурната до 225 градуса. Загрейте тиган и поръсете със зехтин; оставете на силен огън. Оставете да запуши. Овкусете ребрата и запържете хубаво от всички страни; сложете във фурната и печете 15 мин. Срежете парче от маслото с подправките и покрийте ребрата. Върнете във фурната и печете още 5-7 мин. до златисто кафяво. Извадете от фурната и се оставя да престои 5 мин. Срежете между ребрата и дръжте на топло. В малък незалепващ тиган, загрейте зехтина на среден до силен огън и се добавя течното тесто с брашното от нахут. Изпържете питките до готовност от двете страни. Сложете малка купчинка печено рагу в центъра на всяка питка, покрийте с ребро и поръсете с тепенада. Гарнира се с магданоз. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта