Агнешки ребърца с коричка от подправки, печено рагу и питки от нахут
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За коричката:
1/2 ч наситнен пресен магданоз
1/4 ч див лук
2 с.л. розмарин
2 с.л. градински чай
2 с.л. чубрица
2 с.л. мащерка
2 с.л. чесън, счукан
1 ч масло, меко
1/2 ч галета
Сол на вкус
Пипер на вкус
За рагуто от чушки:
1 червена чушка
1 жълта чушка
2 чилита
1 пресен пипер
1 глава червен лук
8 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 ч.л. лавандула
Сол на вкус
Пипер на вкус
2 с.л. мед
2 с.л. листа босилек
За питката от нахут:
1 ч смлян нахут
2 1/2 ч мляко
2 с.л. зехтин
1 яйце
Сол на вкус
Пипер на вкус
За тепенадата:
1 ч маслини, без костилките
1 филе от аншоа
2 с.л. листа босилек
1 ч.л. оцет
1/2 ч студено пресован зехтин - (1/2 до 3/4 ч)
Пипер на вкус
За агнешкото:
510 г агнешки ребра
Сол на вкус
Пипер на вкус
Нарежете всички зелени подправки и ги пасирайте в кухненски робот с другите съставки, докато сместа стане гладка и хомогенна. Охладете в хладилник или фризер. За рагуто: Загрейте фурната до 150С. Загрейте барбекюто. Сложете всички чушки, заедно с чилито, както и лука на барбекюто и изпечете от всички страни. Поставете скилидките чесън в торбичка от алуминиево фолио и се пече върху въглените до леко златисто кафяво. След като чушките почернеят от всички страни, се поставят в купа, покрийте с найлоново фолио и оставете да се запарят в продължение на десет минути. Обелете зеленчуците и ги нарежете на големи парчета. Нарежете чесъна по същия начин и го добавете при чушките и лука. Сложете зехтина в тенджера, сгорещете на умерен огън и задушете сместа с чушките. Добавете лавандулата, солта, черния пипер и меда и се пече във фурната, докато течността от чушките се редуцира. Извадете и оставете да се охлади до стайна температура, коригирайте подправките и добавете цели листа босилек. За питката: Поставете брашното в купа и добавете млякото на постоянна струйка, като разбърквате, докато сместа е гладка. Добавете зехтина, яйцето, солта и черния пипер. Прецедете и оставете за два часа в хладилник. За тепенадата: Пасирайте всички съставки в кухненски робот, не е твърде гладко - трябва да остане на хапчици. Оставете да престои при стайна температура. Загрейте фурната до 225 градуса. Загрейте тиган и поръсете със зехтин; оставете на силен огън. Оставете да запуши. Овкусете ребрата и запържете хубаво от всички страни; сложете във фурната и печете 15 мин. Срежете парче от маслото с подправките и покрийте ребрата. Върнете във фурната и печете още 5-7 мин. до златисто кафяво. Извадете от фурната и се оставя да престои 5 мин. Срежете между ребрата и дръжте на топло. В малък незалепващ тиган, загрейте зехтина на среден до силен огън и се добавя течното тесто с брашното от нахут. Изпържете питките до готовност от двете страни. Сложете малка купчинка печено рагу в центъра на всяка питка, покрийте с ребро и поръсете с тепенада. Гарнира се с магданоз. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ