Агнешки пържоли с черен пипер и естрагон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1/4 ч черен пипер, едро натрошен
12 агнешки котлета
1 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
1/2 ч телешки бульон
1/4 ч сок от лайм
1 с.л. естрагон, пресен, нарязан или
1 ч.л. сушен естрагон
2 с.л. масло
Настърганата кора на 1 лайм
Начин на приготвяне:
Поставете пипера в чиния и натиснете всеки котлет плътно в черен пипер, така че да се задържи към месото. Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън. Сложете месото и запържете бързо от двете страни. Поръсете пържолите със сол. Намалете огъня до умерен. Не отстранявайте мазнината от съда. Добавете бульона и лимоновия сок и продължете да готвите до желаната готовност. Извадете в чиния и дръжте на топло. Ако използвате сушен естрагон,го добавете сега в тигана и продължете да готвите, докато течността се редуцира до лъскава глазура. Отстранете от огъня. Нарежете маслото в сместа. Добавете настърганата кора от лайм и пресния естрагон, ако използвате пресен. Сложете месото в топла чиния. Добавете всички сокове от месото към соса. Поднесете пържолите и полейте със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ