Регистрация

Агнешки пържоли с черен пипер и естрагон

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
09 Jun
|
Видяна:
685
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/4 ч черен пипер, едро натрошен

12 агнешки котлета

1 с.л. зехтин

1/2 ч.л. сол

1/2 ч телешки бульон

1/4 ч сок от лайм

1 с.л. естрагон, пресен, нарязан или

1 ч.л. сушен естрагон

2 с.л. масло

Настърганата кора на 1 лайм

 

Начин на приготвяне:

Поставете пипера в чиния и натиснете всеки котлет плътно в черен пипер, така че да се задържи към месото. Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън. Сложете месото и запържете бързо от двете страни. Поръсете пържолите със сол. Намалете огъня до умерен. Не отстранявайте мазнината от съда. Добавете бульона и лимоновия сок и продължете да готвите до желаната готовност. Извадете в чиния и дръжте на топло. Ако използвате сушен естрагон,го добавете сега в тигана и продължете да готвите, докато течността се редуцира до лъскава глазура. Отстранете от огъня. Нарежете маслото в сместа. Добавете настърганата кора от лайм и пресния естрагон, ако използвате пресен. Сложете месото в топла чиния. Добавете всички сокове от месото към соса. Поднесете пържолите и полейте със соса.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта