Агнешки пържоли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч масло
Чесън на прах
10 гъби, нарязани на филийки
Сол и черен пипер
3 стръка зелен лук, нарязан на филийки
1 ч сухо червено вино
1 агнешки пържоли
1/2 ч.л. розмарин
Разтопете половината масло в голям тиган на средно висока температура. Добавете гъбите и лука и задушете, докато омекнат, около 5 - 10 минути. Свалете от огъня и дръжте на топло. Разтопете останалото масло в голям тиган на средно висока температура. Поръсете пържолите с розмарин, чесън на прах и сол и черен пипер. Добавете ги в тигана и запържете леко до зачервяване и от двете страни за около 5 минути. Намалете огъня до умерен и продължете готвенето, докато омекнат. Прехвърлете агнешките пържоли в затоплен поднос. Изсипете виното в тигана и варете на средно силен огън, като остъргвате частиците, прилепнали за дъното на съда, докато течността се редуцира с около 1/3. Изсипете зеленчуците върху пържолите и покрийте със сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ