Регистрация

Агнешки пържоли

Автор:
любомира
|
Дата:
02 Oct
|
Видяна:
869
Оцени рецептата

1/4 ч масло

Чесън на прах

10 гъби, нарязани на филийки

Сол и черен пипер

3 стръка зелен лук, нарязан на филийки

1 ч сухо червено вино

1 агнешки пържоли

1/2 ч.л. розмарин

 

Разтопете половината масло в голям тиган на средно висока температура. Добавете гъбите и лука и задушете, докато омекнат, около 5 - 10 минути. Свалете от огъня и дръжте на топло. Разтопете останалото масло в голям тиган на средно висока температура. Поръсете пържолите с розмарин, чесън на прах и сол и черен пипер. Добавете ги в тигана и запържете леко до зачервяване и от двете страни за около 5 минути. Намалете огъня до умерен и продължете готвенето, докато омекнат. Прехвърлете агнешките пържоли в затоплен поднос. Изсипете виното в тигана и варете на средно силен огън, като остъргвате частиците, прилепнали за дъното на съда, докато течността се редуцира с около 1/3. Изсипете зеленчуците върху пържолите и покрийте със сос.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта