Регистрация

Агнешки пакетчета

Автор:
desislavva
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
824
Оцени рецептата

6 обезкостени агнешки пържоли, с дебелина около 2 см

Прясно смлян черен пипер

2 с.л. масло или олио

2 средни глави лук, нарязани на филийки

1 скилидка чесън

12 кори за баница

1/2 ч масло; разтопено

Сол

3 средни домата, обелени

1 ч.л. риган

125 грама сирене фета, нарязано на 6 филийки

 

Сгорещете фурната на 200 C. Почистете пържолите от по-голямата част от мазнината. Подправете с черен пипер. Сгорещете масло или олио в тиган и запържете за кратко пържолите от всяка страна. Извадете в чиния и се оставят докато изстинат. Сложете лука в тиган и запържете внимателно, докато стане прозрачен, добавете чесъна и отстранете от огъня. Намажете лист тесто с разтопено масло и сложете друг лист отгоре. Намажете отново с масло. Сгънете наполовина, така че да се получи почти квадрат. Сложете настрана и покрийте със суха кърпа, а след това с влажна кърпа. Повторете с останалите кори, така че да се получат 6 готови квадрата. Вземете един тестен квадрат и намажете с масло - оставете останалите покрити. Поставете по една агнешка пържола в центъра и леко подправете със сол. Покрийте със сместа с лук и чесън и се покрива с 2 резена домат. Поръсете с малко риган, сол и черен пипер и се поставя парче сирене отгоре. Прегънете тестото върху плънката, така че да се получи пакетче. Поставете в намазана с масло тава. Повторете с останалите кори. Намажете готовите пакети леко с разтопено масло и печете в предварително загрята фурна за 15 минути. Сервирайте веднага, ако е възможно.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта