Агнешки пакетчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 обезкостени агнешки пържоли, с дебелина около 2 см
Прясно смлян черен пипер
2 с.л. масло или олио
2 средни глави лук, нарязани на филийки
1 скилидка чесън
12 кори за баница
1/2 ч масло; разтопено
Сол
3 средни домата, обелени
1 ч.л. риган
125 грама сирене фета, нарязано на 6 филийки
Сгорещете фурната на 200 C. Почистете пържолите от по-голямата част от мазнината. Подправете с черен пипер. Сгорещете масло или олио в тиган и запържете за кратко пържолите от всяка страна. Извадете в чиния и се оставят докато изстинат. Сложете лука в тиган и запържете внимателно, докато стане прозрачен, добавете чесъна и отстранете от огъня. Намажете лист тесто с разтопено масло и сложете друг лист отгоре. Намажете отново с масло. Сгънете наполовина, така че да се получи почти квадрат. Сложете настрана и покрийте със суха кърпа, а след това с влажна кърпа. Повторете с останалите кори, така че да се получат 6 готови квадрата. Вземете един тестен квадрат и намажете с масло - оставете останалите покрити. Поставете по една агнешка пържола в центъра и леко подправете със сол. Покрийте със сместа с лук и чесън и се покрива с 2 резена домат. Поръсете с малко риган, сол и черен пипер и се поставя парче сирене отгоре. Прегънете тестото върху плънката, така че да се получи пакетче. Поставете в намазана с масло тава. Повторете с останалите кори. Намажете готовите пакети леко с разтопено масло и печете в предварително загрята фурна за 15 минути. Сервирайте веднага, ако е възможно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ