Регистрация

Агнешки крокети

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
01 May
|
Видяна:
791
Оцени рецептата

750 грама ситно смляно нетлъсто агнешко

1 ч варен ориз

1 средна глава лук, ситно нарязан

1/2 ч натрошено сирене

1/4 ч ситно нарязан магданоз

1 ч.л. ситно нарязан копър

Сол

прясно смлян черен пипер

2 големи яйца

Брашно

Олио

 

Смесете каймата, варения ориз, лука и сиренето, а след това прокарайте тази смес през месомелачката, като използвате фината приставка. Добавете зелените подправки, сол и черен пипер на вкус и 1 леко разбито яйце. Смесете на ръка до гладка паста. Отмерете голяма супена лъжица от сместа и оформете продълговато яйце, по-широко в единия край. Сложете ги в тавичка, едно до друго. Разбийте останалото яйце добре и изсипете върху приготвените крокети, след което ги обърнете в чиния, за да ги покриете равномерно с яйцето. Сложете 1/2 чаша брашно в чиния и оваляйте крокетите един по един. Изпържете в загрятото олио на силен огън до златисто кафяво, като ги обръщате често с клещи, така че да запазят формата си. Отцедете върху хартиени кърпи и поднесете горещи със салата.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта