Агнешки крокети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
750 грама ситно смляно нетлъсто агнешко
1 ч варен ориз
1 средна глава лук, ситно нарязан
1/2 ч натрошено сирене
1/4 ч ситно нарязан магданоз
1 ч.л. ситно нарязан копър
Сол
прясно смлян черен пипер
2 големи яйца
Брашно
Олио
Смесете каймата, варения ориз, лука и сиренето, а след това прокарайте тази смес през месомелачката, като използвате фината приставка. Добавете зелените подправки, сол и черен пипер на вкус и 1 леко разбито яйце. Смесете на ръка до гладка паста. Отмерете голяма супена лъжица от сместа и оформете продълговато яйце, по-широко в единия край. Сложете ги в тавичка, едно до друго. Разбийте останалото яйце добре и изсипете върху приготвените крокети, след което ги обърнете в чиния, за да ги покриете равномерно с яйцето. Сложете 1/2 чаша брашно в чиния и оваляйте крокетите един по един. Изпържете в загрятото олио на силен огън до златисто кафяво, като ги обръщате често с клещи, така че да запазят формата си. Отцедете върху хартиени кърпи и поднесете горещи със салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ