Регистрация

Агнешки котлети с фурми и лимоново-бадемов сос

Автор:
Надежда
|
Дата:
01 May
|
Видяна:
1012
Оцени рецептата

12 агнешки котлета, почистени от мазнини

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/2 ч.л. шафран на прах

2 глави лук ситно нарязани

30 г масло, нарязано на парчета

2 с.л. мед

1 ч.л. канела

2 с.л. прясно нарязан кориандър

2 ч.л. лимонов сок

40 г пресни фурми, без костилка

200 г бланширани бадеми, препечени

1 с.л. семена сусам, препечени

 

Сложете котлетите в намазана с масло тенджера. Добавете черен пипер, шафран, лук, масло, сол на вкус и достатъчно вода, за да ги покрие. Оставете бавно да кипне, покрийте и оставете да къкри за час и половина или два часа или докато агнешкото омекне, като от време на време обирате всички мазнини от повърхността. Добавете мед, канела и кориандър и варете в продължение на 5 минути, като обръщате месото. Отстранете котлети от съда с решетъчна лъжица и дръжте на топло. Добавете лимоновия сок в соса и овкусете на вкус със сол и прясно смлян черен пипер. Добавете фурмите и оставете да къкри, непокрито, за 10 минути, или докато сосът се редуцира и леко се сгъсти. Върнете месото в съда и варете, докато се стопли хубаво. Поръсете с бадеми и сусам.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта