Регистрация

Агнешки котлети

Автор:
Надежда
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
781
Оцени рецептата

3 ч пресен джинджифил, обелен и едро нарязан

3 с.л. обелен и едро нарязан чесън

6 - 8 агнешки пържоли от ребрата, без излишни мазнини

236 г настъргани или ситно нарязани домати

2 средни глави лук, нарязан много ситно

1 с.л. лют пипер

350 г кисело мляко, разбито

1 1/2 ч.л. сол

1 пакетче печени и смлени семена кимион

1 - 2 ч.л. гарам масала

3 с.л. лимонов сок

2 - 3 с.л. прясно нарязан кориандър

 

Поставете джинджифила и чесъна в контейнера на електрически миксер с 2-3 супени лъжици вода и смесете до паста.

Поставете пържолите, доматите, лука, лютия червен пипер, киселото мляко, солта и джинджифила при чесновата паста в голям тиган или тенджера. Разбъркайте и оставете да заври. Намалете котлона до слаб, покрийте и оставете да къкри за 50 минути или докато котлетите са почти сварени. Добавете кимиона и оставете да къкри за 10 до 15 минути или докато месото омекне и сосът се е сгъстил. Добавете гарам масала и лимоновия сок и разбъркайте. Поръсете с пресен кориандър и сервирайте.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта