Агнешки кебапчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г смляно агнешко
1 парче пресен джинджифил, обелен и фино настърган
1 с.л. смлени семена кимион
1 с.л. смлени семена кориандър
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. канела
1/8 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/8 - 1/4 ч.л. лют червен пипер
1 1/2 ч.л. сол
5 с.л. обикновено кисело мляко
7 - 8 с.л. зеленчуково олио
1 пръчица канела, 5 см
5 шушулки кардамон
2 дафинови листа
5 - 6 цели зърна карамфил
1 ч топла вода
Смесете агнешкото, джинджифила, кимиона, кориандъра, карамфила, канелата, настърганото индийско орехче, черния пипер, лютия червен пипер, солта и 3 супени лъжици от киселото мляко в купа. Разбърква се добре. Намокрете ръцете си със студена вода и оформете 24 дълги кебапчета. Загрейте олиото в много голям, за предпочитане незалепващ тиган. Когато се сгорещи, сложете пръчката канела, шушулките кардамон, дафиновите листа и целия карамфил. Разбъркайте за кратко. Сложете кебапчетата на един слой и ги запържете на средно-висока температура, докато леко покафенеят от всички страни. Разбийте останалото кисело мляко в една чаша топла вода. Изсипете сместа върху кебапчетата и оставете да заври. Покрийте с капак, намалете огъня и оставете да къкри за около половин час, като обръщате внимателно на всеки 7-8 минути. Извадете с решетъчна лъжица след около половин час, когато не трябва да е останала никаква течност в тигана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ