Регистрация

Агнешки кебапчета

Автор:
Надежда
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
910
Оцени рецептата

900 г смляно агнешко

1 парче пресен джинджифил, обелен и фино настърган

1 с.л. смлени семена кимион

1 с.л. смлени семена кориандър

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. индийско орехче

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/8 - 1/4 ч.л. лют червен пипер

1 1/2 ч.л. сол

5 с.л. обикновено кисело мляко

7 - 8 с.л. зеленчуково олио

1 пръчица канела, 5 см

5 шушулки кардамон

2 дафинови листа

5 - 6 цели зърна карамфил

1 ч топла вода

 

Смесете агнешкото, джинджифила, кимиона, кориандъра, карамфила, канелата, настърганото индийско орехче, черния пипер, лютия червен пипер, солта и 3 супени лъжици от киселото мляко в купа. Разбърква се добре. Намокрете ръцете си със студена вода и оформете 24 дълги кебапчета. Загрейте олиото в много голям, за предпочитане незалепващ тиган. Когато се сгорещи, сложете пръчката канела, шушулките кардамон, дафиновите листа и целия карамфил. Разбъркайте за кратко. Сложете кебапчетата на един слой и ги запържете на средно-висока температура, докато леко покафенеят от всички страни. Разбийте останалото кисело мляко в една чаша топла вода. Изсипете сместа върху кебапчетата и оставете да заври. Покрийте с капак, намалете огъня и оставете да къкри за около половин час, като обръщате внимателно на всеки 7-8 минути. Извадете с решетъчна лъжица след около половин час, когато не трябва да е останала никаква течност в тигана.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта