Регистрация

Агнешки джолан с боб

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
09 Jun
|
Видяна:
815
Оцени рецептата

2 ч боб

3 големи глави лук

3 цели зърна карамфил

1 дафинов лист

11 скилидки чесън

1 с.л. сол

1/4 ч неосолено масло

6 с.л. зехтин

6 агнешки джолана

1/4 ч.л. сушен риган, натрошен

1 1/4 ч телешки бульон

1 1/4 ч червено сухо вино

6 резена бекон

1/2 ч галета

 

Накиснете боба във вода, колкото да го покрие на 5 см за една нощ, като смените водата най-малко един път. Отцедете. В тенджера, смесете боба с вода, колкото да го покрие на 3 см и добавете едната глава лука, набодена с карамфила, дафиновия лист, 8 скилидки чесън и солта. Сварете сместа в продължение на 5 минути и след това го оставете да къкри, покрито, за 25-30 минути или докато бобът поомекне. Набодете агнешкия джолан с филийки чесън и втрийте с натрошен сушен розмарин и сол на вкус. В тенджера, сгорещете 3 супени лъжици масло и 3 супени лъжици олио на умерено-висока температура. Запържете джоланите и овкусете със сол и черен пипер. Добавете розмарина, бульона и виното и оставете да заври. Оставете на слаб огън, покрито, за 60 минути. В друга тенджера, задушете останалите 2 глави лук, нарязани тънко, в останалите 3 супени лъжици олио, докато леко покафенеят. Гответе, покрити, докато омекнат и подправете със сол и черен пипер. Отцедете боба и заделете течността. Сложете половината от боба в 8-литрова касерола, покрийте с лука и останалите 3 скилидки чесън, нарязан фино. Прехвърлете джоланите в касеролата и покрийте с останалия боб. Полейте с течността от варенето на агнешкото и се добавя достатъчно количество от течността от боба, колкото да покрие ястието. Покрийте с резени бекон. Пече се в средата на предварително загрята фурна на 180С за 60 минути. Поръсете отгоре с галета. Покрийте с бучици от останалото масло. Печете сместа, непокрита, за 20-25 минути или докато галетата стане златиста.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта