Агнешки джолан с боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч боб
3 големи глави лук
3 цели зърна карамфил
1 дафинов лист
11 скилидки чесън
1 с.л. сол
1/4 ч неосолено масло
6 с.л. зехтин
6 агнешки джолана
1/4 ч.л. сушен риган, натрошен
1 1/4 ч телешки бульон
1 1/4 ч червено сухо вино
6 резена бекон
1/2 ч галета
Накиснете боба във вода, колкото да го покрие на 5 см за една нощ, като смените водата най-малко един път. Отцедете. В тенджера, смесете боба с вода, колкото да го покрие на 3 см и добавете едната глава лука, набодена с карамфила, дафиновия лист, 8 скилидки чесън и солта. Сварете сместа в продължение на 5 минути и след това го оставете да къкри, покрито, за 25-30 минути или докато бобът поомекне. Набодете агнешкия джолан с филийки чесън и втрийте с натрошен сушен розмарин и сол на вкус. В тенджера, сгорещете 3 супени лъжици масло и 3 супени лъжици олио на умерено-висока температура. Запържете джоланите и овкусете със сол и черен пипер. Добавете розмарина, бульона и виното и оставете да заври. Оставете на слаб огън, покрито, за 60 минути. В друга тенджера, задушете останалите 2 глави лук, нарязани тънко, в останалите 3 супени лъжици олио, докато леко покафенеят. Гответе, покрити, докато омекнат и подправете със сол и черен пипер. Отцедете боба и заделете течността. Сложете половината от боба в 8-литрова касерола, покрийте с лука и останалите 3 скилидки чесън, нарязан фино. Прехвърлете джоланите в касеролата и покрийте с останалия боб. Полейте с течността от варенето на агнешкото и се добавя достатъчно количество от течността от боба, колкото да покрие ястието. Покрийте с резени бекон. Пече се в средата на предварително загрята фурна на 180С за 60 минути. Поръсете отгоре с галета. Покрийте с бучици от останалото масло. Печете сместа, непокрита, за 20-25 минути или докато галетата стане златиста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ