Регистрация

Агнешки гювеч с картофи

Автор:
bogdanova
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
1315
Оцени рецептата

425 г агнешка плешка

1 дафинов лист

4 плода от хвойна

4 зърна черен пипер

2 1/8 ч бяло вино

6 глави лук, среден размер

8 картофа, средни

100 г масло

3 ч вино, бяло, сухо и студено

 

Нарежете месото на кубчета от по 4см и ги сложете в купа, заедно с дафиновия лист, плодовете хвойна, счуканите зърна пипер и около 1/4 л бяло вино. Оставете в хладилника за около 6 часа. Нарежете лука и картофи те на филийки. Нарежете половината масло на кубчета и поставете всичко на дъното на гювеч с капак на слоеве, като редувате една четвърт от картофите, лука и месото. Завършва се с картофи. Подправя се със сол и черен пипер. Добавете маринатата с останалото вино върху сместа в съда. Добавете останалото масло отгоре, поставете капака и се пече в много гореща фурна за 90 минути. Сервира се със студено бяло вино.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта