Регистрация

Агнешка супа с бакла и нахут

Автор:
Надежда
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
888
Оцени рецептата

1/3 ч брашно

1/2 ч нахут

225 г агнешко, нарязано на кубчета

2 големи глави лук, нарязан

1/4 ч.л. шафран

2 с.л. червен пипер

1 кокал за супа

1 с.л. масло

2 с.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч бакла

680 г домати

1 връзка магданоз

1 връзка пресен кориандър

1 с.л. масло

1 лимон

фиде

 

Накисват се за една нощ 1/3 ч брашно в 1 ч вода и 1/2 нахут във вода. Запържете леко агнешкото, лука, шафрана и червения пипер. Добавете 6 чаши вода, кокала, маслото, солта, черния пипер, предварително накиснатия нахут, обелен, както и баклата, измита и почистена. Оставете на слаб огън, в продължение на 2 часа или повече. 20 минути. преди сервиране, смесете доматите, магданоза, кориандъра и брашното с 1 ч вода. Добавят се 3 чаши вода, а когато заври отново, добавете фидето. Когато фидето се свари, се добавя 1 с.л. масло и лимонов сок.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта