Агнешка супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,8 кг агнешки кости, счукани
450 г агнешко месо (плешка или бут)
3,7 л студена вода
1 с.л. пресен джинджифил, нарязан
1 голяма глава лук, нарязана на четвъртинки
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 ч шери
226 г консерва салатен синап
450 г соеви кълнове
1/2 ч ненакиснати сушени черни китайски гъби
4 стръка зелен лук
226 г китайски спагети
8 дървени брикети
За да се направи бульонът: Сложете агнешките кости, джинджифила, лука и водата в тенджера. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 2 часа, докато течността се редуцира наполовина. Отстранете пяната. Добавете агнешкото месо. Добавете сол, захар и шерито. Оставете на слаб огън за още 20 минути. За супата: Измийте и накиснете сушените гъби. Накиснете китайските спагети за няколко минути, докато омекнат. Отцедете и изплакнете синапа, нарежете на парчета. Изплакнете соевите кълнове. Измийте и премахнете корените на зеления лук, нарежете диагонално, заедно с перата. Сложете прецедения бульон с останалите съставки да се сварят до пълна готовност и поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ