Регистрация

Агнешка супа

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
01 May
|
Видяна:
940
Оцени рецептата

1,8 кг агнешки кости, счукани

450 г агнешко месо (плешка или бут)

3,7 л студена вода

1 с.л. пресен джинджифил, нарязан

1 голяма глава лук, нарязана на четвъртинки

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. захар

1/2 ч шери

226 г консерва салатен синап

450 г соеви кълнове

1/2 ч ненакиснати сушени черни китайски гъби

4 стръка зелен лук

226 г китайски спагети

8 дървени брикети

 

За да се направи бульонът: Сложете агнешките кости, джинджифила, лука и водата в тенджера. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 2 часа, докато течността се редуцира наполовина. Отстранете пяната. Добавете агнешкото месо. Добавете сол, захар и шерито. Оставете на слаб огън за още 20 минути. За супата: Измийте и накиснете сушените гъби. Накиснете китайските спагети за няколко минути, докато омекнат. Отцедете и изплакнете синапа, нарежете на парчета. Изплакнете соевите кълнове. Измийте и премахнете корените на зеления лук, нарежете диагонално, заедно с перата. Сложете прецедения бульон с останалите съставки да се сварят до пълна готовност и поднесете топло.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта