Регистрация

Агнешка или телешка супа със сушени плодове

Автор:
Юлия
|
Дата:
01 Oct
|
Видяна:
1052
Оцени рецептата

450 г агнешко или телешко

450 г агнешки или телешки кости за бульон

7 ч вода

1 сушен лайм, по желание

Прясно смлян черен пипер

2 с.л. маргарин или масло

1 голяма глава лук, ситно нарязан

2 ч.л. куркума

1 ч сушени сливи, без костилка

1/2 ч сушени кайсии, половинки

1/2 ч сушени праскови, нарязани

1/3 - 1/2 ч кафява захар

1 - 2 с.л. лимонов сок или сок от лайм

 

Месото се нарязва на малки кубчета и се поставя в тенджера с костите, водата и сушения лайм, ако ще се използва. Оставя се да заври на слаб огън, като пяната се обира от повърхността, когато е необходимо. Добавете сол и черен пипер, покрийте и оставете да къкри леко в продължение на 1 1/2 часа или докато месото е почти омекнало. Извадете костите и лайма. В тиган, сгорещете маслото или маргарина и запържете лука до прозрачност, добавете куркумата и гответе, докато леко покафенеят. Добавете сместа при супата, заедно със сушените плодове. Покрийте и варете на слаб огън за 30 мин. Добавете захарта и лимонов сок на вкус, така че супата да е с приятен сладко-кисел вкус. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта