Регистрация

Пържен ориз по индонезийски

Автор:
desislavva
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
463
Оцени рецептата

2 ч дългозърнест ориз

4 ч бульон или вода

1 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, обелен и нарязан

1 стрък целина, нарязана на кубчета

2 скилидки чесън, нарязани фино

1 ч.л. настърган джинджифил

1 с.л. лют сос

1 ч.л. къри

1 с.л. сладък соев сос

2 зелени чушки, нарязани

1 ч ситно нарязано зеле

6 големи пресни скариди - обелени и почистени - нарязани на четвъртинки

1 ч агнешко месо, сварено и нарязано на кубчета, (може също свинско или пилешко)

Сол на вкус

 

Сварете ориза във вода или пилешки бульон за около 25 минути, докато леко се посвари. Освежете под вода и подсушете. В голяма тенджера или тиган, загрейте олиото и запържете лука, докато омекне, като разбърквате постоянно. Добавете целината, чесъна, джинджифила, лютия сос, кърито и соевия сос; задушете за 2 минути. Добавете зелената чушка и запържете леко в продължение на 3 минути. Добавете скаридите и месото и задушете за 2 минути. Добавете ориза и продължете да задушавате до светло кафяво. Доовкусете, ако е необходимо. 





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта