Регистрация

Агнешко филе с пълнеж от мляно пилешко и поднесено с картофени палачинки

Автор:
тодорова
|
Дата:
01 May
|
Видяна:
744
Оцени рецептата

12 сушени гъби пумпалка

320 г агнешко филе

200 г фино смлени пилешки гърди

120 г маруля

200 г агнешко було

Подправки - сол и черен пипер

Масло

За соса с вино:

1/3 ч втечнен сос грейви

Говежди бульон

3/16 ч вино

За соса с лук шалот:

10 г нарязан шалот

3/16 ч вино

Няколко капки бяло вино

150 г пилешки бульон

120 г сметана

5 г нарязан див лук

Зехтин

Подправки – захар, сол и пипер

За картофените палачинки:

100 г картофи

10 г брашно

1 яйце

1/2 яйчен жълтък

3/16 ч сметана

3/16 ч мляко

Подправки - сол и черен пипер

За гарнитура:

12 розички броколи

Подправки - сол, черен пипер, пилешки бульон

Масло

50 г нарязани на кубчета домати

10 г нарязани трюфели

10 г нарязан див лук

 

1. Накиснете гъбите за през нощта в студена вода и измийте обилно. Изхвърлете пънчетата.

2. Отрежете и изхвърлете жилавото месо от агнешкото филе. Овкусете филето със сол и черен пипер. Набодете на шишчета по дължина, като разтеглите месото само колкото да се образува централен отвор с около 1,5 см широчина. Напълнете с пилешкото.

3. За да направите соса с вино: Налейте бульона в съда, в който сте готвили месото, за да втечните залепналото по дъното и да се получи сос грейви. Добавете виното и варете до сгъстяване. Дръжте на топло.

4. За да направите соса с шалот: Задушете ситно лука в малко олио, добавете виното, няколко капки бяло вино и пилешкия бульон. Варете до сгъстяване, след това добавете сметаната. Прецедете и добавете нарязания лук, щипка захар и сол и черен пипер на вкус. Дръжте на топло.

5. Направете 12 малки златисто-кафяви картофени палачинки. Дръжте на топло.

На ястието:

1. Сотирайте гъбите в масло с подправки (сол, черен пипер и пилешки бульон, според вкуса) в продължение на 2 до 3 минути.

2. Леко бланширайте розичките броколи, а след това изхвърлете стъблата. Сотирайте цветчета в масло с подправки (сол, черен пипер и пилешки бульон, според вкуса) за 1 до 2 минути.

3. Изрежете стъблата на марулите и бланширайте листата. Увийте един слой от листата зелена салата около пълненото агнешко. След това увийте хубаво с булото.

4. Запържете пълненото агнешко в разтопено масло (1 с.л.) на слаб огън за около 5 минути, докато леко покафенее.

5. Извадете от тигана и печете във фурната в собствен сос за 20 до 25 мин. на 120С като завъртате на всеки 4 – 5 мин.

6. Когато агнето се охлади, извадете от фурната и внимателно свалете булото. Нарязваме увитото в марулята филе на 12 парчета.

За сервиране:

1. Полейте центъра на всяка чиния със соса с шалот.

2. Полейте на три места със соса с вино.

3. Сложете агнешките филийки върху соса с вино.

4. Сложете три картофени палачинки в пространствата между агнешките филийки и сложете по 1 розичка броколи върху всяка палачинка.

5. Гарнирайте със соса с шалот и с гъбите, а в средата сложете купчинка нарязани на кубчета домат. Поръсете с малко трюфел всяко парче агнешко, както и с нарязан лук.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous22-05-2025
analizador de vibraciones Sistemas de balanceo: importante para el desempeño uniforme y efectivo de las máquinas. En el ámbito de la tecnología avanzada, donde la efectividad y la confiabilidad del equipo son de alta importancia, los sistemas de ajuste juegan un rol vital. Estos aparatos especializados están diseñados para equilibrar y estabilizar elementos giratorias, ya sea en dispositivos productiva, automóviles de transporte o incluso en dispositivos caseros. Para los técnicos en conservación de sistemas y los profesionales, utilizar con equipos de ajuste es esencial para proteger el funcionamiento fluido y estable de cualquier aparato móvil. Gracias a estas opciones innovadoras sofisticadas, es posible minimizar considerablemente las sacudidas, el estruendo y la presión sobre los soportes, extendiendo la duración de elementos caros. De igual manera significativo es el papel que desempeñan los sistemas de equilibrado en la asistencia al comprador. El soporte técnico y el mantenimiento permanente aplicando estos aparatos permiten dar soluciones de óptima nivel, elevando la satisfacción de los clientes. Para los propietarios de empresas, la contribución en sistemas de equilibrado y sensores puede ser esencial para mejorar la productividad y eficiencia de sus dispositivos. Esto es principalmente significativo para los empresarios que manejan pequeñas y modestas negocios, donde cada detalle importa. También, los dispositivos de equilibrado tienen una extensa aplicación en el sector de la prevención y el supervisión de calidad. Habilitan identificar eventuales defectos, reduciendo mantenimientos costosas y daños a los equipos. También, los resultados recopilados de estos equipos pueden usarse para optimizar sistemas y potenciar la presencia en plataformas de búsqueda. Las sectores de aplicación de los sistemas de balanceo comprenden múltiples ramas, desde la elaboración de transporte personal hasta el control de la naturaleza. No interesa si se trata de importantes elaboraciones productivas o reducidos espacios domésticos, los equipos de calibración son necesarios para asegurar un operación productivo y libre de paradas.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта